Krf

julika  

član od: 6.7.2005

sporočila: 21

7. jul 2007 14:49

KALAMISPERA! EVO ME SEM ŽE NAZAJ ,HVALA VAM ZA PREDRAGOCENE NASVETE.PODOŽIVLJALA SEM TVOJE POTOVANJE DRAGIČKA.PRVIČ SEM POTOVALA KOT PALUBNI POTNIK IN NISEM IMELA POJMA KAJ TO JE ,DA NISEM IMELA VAS PREDRAGE BI ODŠLA V SANDALIH Z VISOKO PETO IN TORBICO .TAKO PA SEM SE DOBRO OPREMILA IN UŽIVALA V VSEH DOGODIVŠČINAH .POTOVANJE JE BILO PRIJETNO IN ZANIMIVO OB UGOTOVITVI KAJ VSE SI LJUDJE PRINESEJO S SEBOJ ,DA JE POT PRIJETNA - IZKUŠNJE UČIJO . KRF JE ZGODBA ZASE : VROČE VROČE IN ŠE ENKRAT VROČE .AMPAK ZELO LEPO .gOUVIJA PRIJETNA,Z VSEMI SVOJIMI TAVERNICAMI IN PRIJAZNIMI LJUDMI DA NE OMENJAM NATAKARJEV V TAVERNI ,KI SO IMELI VSAKO URO NASTOP V STILU SIRTAKIJA -LEPO ,NEPOZABNO PALEOKASTRITAS ČUDOVIT OSVEŽUJOČE VOTLINE VKATERE SE ZATEČEŠ OB ZUNANJIH VISOKIH 44stopinjah UREJENA IN ZČUDOVITIMI ROŽNIMI PARKI OBDANA SENČNA PLAŽA V DASSIJIPEŠČENA GLIFADA Z MIVKO ,KI JE IMELA TISTI DAN SIGURNIH 60STOPINJ,PREČUDOVIT NOČNI KRF IN ŠE IN ŠE ...SKRATKA LEPO MI JE BILO -AJA NA KANALU LJUBZNI SMO IMELI ČAST PRISOSTVATI ČISTO PRAVI POROKI .ZANIMIVO .HRANA JE BILA PO TAVERNAH ZELO O0KUSNA IN PO ZMERNIH CENAH ZA 7 EUROV SI SE DOBRO NAJEDEL MARMELADO PA PUTER PA BOMO ČRTALI Z JEDILNIKA DO NASLEDNJEGA DOPUSTA .POZDRAVLJENE IN ŠE ENKRAT HVALA ZA NASVETE julika

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

7. jul 2007 18:03

Me veseli, da si se imela fajn! Grčija je super... katka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8916

7. jul 2007 18:14

Julika, kako sem vesela, prav špiknila si me v srce... vesela sem, da si se tudi ti imena lepo. Pravkar se celo popoldne z možem meniva, kakšen bo letošnji dopust. Verjetno bova ugrabila pot: Sarajevo, Mostar, Medjugorje, Ploče, Dubrovnik, Herceg-novi (tam se bova zadržala kakšen teden), potem pa gor do Tare, mogoče tudi na Žabljak... Jao, upam, da se ne bova premislila..., ker nisva več v letih, da bi nam to bil ne vem kakšen izziv, želja je pa vendarle velika.  

Pozdravček!

julika  

član od: 6.7.2005

sporočila: 21

8. jul 2007 16:35

Dragička! zgleda da sva si malce podobni ,namreč lani sva z možem preživela lep dopust v Neumu (BIH). res da sva bila prvič po dvajsetih letih sama brez piščet in drugič v hotelu ,prej smo vedno hodili v prikolice in apartmaje,nama je bilo zelo lepo .dopustovala sva v hotelu Sunce.prijeten ,čist in aklimatiziran hotel ,dobra hrana in prijazni ljudje. plaža in ljudje pa kot v stari Jugi -malo tako -tako ampak zanimivo po svoje .potepala sva se po kanalih Neretve ,obiskala Mostar in Medjugorje .Tam sva prespala pri zelo prijaznih ljudeh in plačala solidno ceno za nočitev večerjo in zajtrk sva lani dala 50eurov za oba .ti priporočam če boš rabila telefon sporoči.Jaz sem še pod vtisom Krfa ,sedaj ogledujemo fotografije in podoživljamo lepe trenutke. lepo se imej in uživaj na dopustu. Katka lopatka ! bilo je super ,drugo leto načrtujemo (ako Bog da ) Djerbo . pozdravljena julika

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

8. jul 2007 18:44

Samo za informacijo...če bo kdo letel ali plul v Grčijo se splača vzet s seboj hektolitre vode (voda je tam presneto zasoljena,dehidracij pa v tej vročini pogosta stvar). Pa še če kupujete spomnike,sploh amuleti "so zelo dragoceni"...poiščite trgovince,ki jih imajo Albanci (stare mamce kot v filmih) tam je sploh skoraj vs ezastonj pa še za Slovence-everithing 5% down ;). Julika lepo da ste uživali-jaz čakam led in sneg,bord pa tudi :D. Roncolino

sarazeleznikar  

član od: 30.9.2006

sporočila: 9

8. jul 2007 21:36

Tudi mi (mami, oči, brat) smo šli na otok Krf, z ladjo tudi kot palubni potniki in moram pripomniti, da so lahko maturantje zelo nadležni. Zgodba se je začela z zabavo, nadaljvala z pijančevanjem in končala z oživljanjem enega od maturantov!! to je bila naša izkušnja z potovanjem kot palubni potnik, ampak mislim, da se to dogaja zelo pogosto. Sicer pa je bila vožnja nazaj (po sedmih dneh) prijetna, ni bilo nobenega incidenta. Otok in apartma kjer smo bivali sta mi bila všeč, in ravno tisti čas je Grčija postala evropski prvak v nogometu (leta 2004) in je bilo pravo doživetje. Lahko pa povem, da bi se še vrnila na Krf in da denar ni bil vržen v koš. Aja, pa še to v sklopu apartmajev kjer smo bivali so bili sami Slovenci, tako da sem navezala kar nekaj prijateljstev! Sara sarazeleznikar

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

8. jul 2007 23:33

tudi jaz se letos vracam na krf...komaj cakam...lani sem se imela tako lepo in letos se nisem mogla upret temu prekrasnemu otoku! lahko pa povem, da nebom vec potovala z agencijami ker so grozna stvar...lani smo sli na krf z animatours in smo ze 1. dan potovanja doziveli katastrofo kajti tisti fant katerega sem kontaktirala za pocitnice je pozabil narociti karto za avto na ladji in nismo vedeli dokler ni ladja odplula ali bomo sploh na krf sli ali ne, na sreco sem karto za avto nekako zrihtala in potem je bilo vse ok:) ceprav turisticni vodic je bil cisto odvec ker ni znal zrihtat nic...groza!!!! drugace pa, se dobro da smo dol vzeli avto, v enem tednu smo naredili 1000 km po otoku in res, ni nam bilo zal tega prekrasnega dopusta!! letos sem dopust organizirala sama, karte za nas in za avto imam ze doma kot tudi potrdilo o rezervaciji hotela:) JUHEJ! komaj cakam na to lepo potovanje in tudi vam zelim da bi uzivali v teh toplih poletnih dneh... LP Tina ycrna

tamara.krajncan  

član od: 16.8.2007

sporočila: 1

16. avg 2007 12:37

oj! Pozdravljeni popotniki! Tudi jaz odpotujem na Krf v mesto Benitsesu! Baje je to zelo dolgočasno mesto in da, se tam ne dogaja prav nič, ne podnrvi ni ne ponoči! Tako ali tako mamo namen vzet v najem motor ali karkoli! Ali kdo ve kaj o mestu in kako je tam???? tamara.krajncan

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. avg 2007 13:04

Za tiste, ki ne poznate grških otokov oziroma logistike je www.greeka.com Tam dobite tudi čisto uporabne informacije o rentiranju vozil, ki je na vseh grških otokih zelo razvito, je pa treba paziti, kaj piše v drobnem tisku pogodbe o najemu vozil. Bencin je na začetku avgusta stal 1.20 €. Najem avtomobila pa je relativno poceni. Zapomnite si PIN-e na karticah, ker uporaba plastičnega denarja na otokih ni tako razširjena, kot smo navajeni tu. Prav tako se rado zgodi, da je lahko šele pri tretjem bankomatu dobiš denar, ker sta prejšnja dva prazna. Če boste dvigovali denar na bankah - to še najbolje naredijo v poslovalnicah Bank of Greece. Za identifikacijo imetje s sabo potne liste, osebnih izkaznic ne šmirglajo - razen obmejne policije. Na organiziranih plažah so cene za dva ležalnika in sončnik med 3 in 5€ dnevno. Na plažah prodajajo krofe (donuts) za 2€ in sadje (ki je vse dražje od cen na LJ. tržnici). Na divjih plažah je seveda lepše, samo plaž, kamor bi se človek malo v senco zavlekel, je bolj malo. Večina plaž na otokih je mivkasta ali pa peščenih in mivka je ob 13. uri zelo vroča. Skratka, če boš šla na divjo plažo, je najbolje, da v marketu kupiš še kakšen poceni ležalnik (ki bo zdržal točno en teden) - cene za to so cca 20€ Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

16. avg 2007 13:27

lani sem bila na službeni poti na krfu. stacionirani smo bili v glavnem mestu, sem pa imela nekaj časa za oglede. en dan sem najela avto in eno pozno popoldne so nas gostitelji peljali naokrog z minibusem. obakrat me je pot peljala po severnem delu, ki je čudovit. takrat je bilo tudi tako krasno vreme, začetek oktobra, toplo, malo turistov. tudi sam sestanek je bil v grškem stilu. sproščujoč. k temu je mnogo prispevalo tudi okolje. dvorana, v kateri smo imeli sestanke, je gledala na morje in ves člas mimo plule ladjice. in kofetkanje na terasi ob pomolu. pravljica. krf mi je ostal v zelo prijetnem spominu. mimika Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 16. avg 2007 14:35:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti