Kaj vzeti na letalo

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

tema odprta - 14. jun 2007 15:34 | ogledi: 3.511 | odgovori: 17

Zanima me če kdo ve kaj se lahko vzame na letalo razen seveda oblek in os. stvari.Se mi zdi da sem nekje slišala da zdej bolj pregladujejo in da je točno določeno kaj ja in kaj ne?

leni1

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

14. jun 2007 15:41

Za stvari, ki bodo sle v prtljaznik s prtljago, ni problema. Za osebno prtljago pa poglejte tocno na kaksno internetno stran letalskih druzb in je tocno po seznamu, kaj lahko in kaj ne, in kaksne mere kovcka so se osebna prtljaga. Mateja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

14. jun 2007 16:03

Meni so prejsnji mesec na ljubljanskem letaliscu vzeli vstran Red Bul pijaco, ki sem jo imela v torbici!!!

Steklenicko s parfemom in maskaro pa sem morala imeti v posebni plasticni vrecki !

Tako kot pravi matejec, za prtljago, ki jo oddas, ni problema.

Nena

Nena-morje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. jun 2007 16:13

Ne smeš imeti sprejev in stekleničk, če je kaj takega, mora biti v prozorni vrečki, da si to lahko ogledajo. Predvem pa  pri sebi ne smeš imeti ničesar špičastega (pilica, škarjice, nožek in podobno) - meni so vzeli iz neseserja kompleten "manikircajg", ker sem ga pozabila dati v kovček in sem ga imela pri sebi. Vse, kar je malo videti kot nevarno orodje - tudi zobotrebec na primer, ti lahko vzamejo oziroma imaš težave. (No, potem ti pa kosili postrežejo s priborom iz kovine....)

Sicer ti vse to pvedo na katerikoli turistični agenciji, ali pa pojdi na speltno stran Adrie Airways, tam tudi najdeš vse podatke. Pa na hrbtni karti letalske vozovnice ti tudi vse piše, in navodila so zraven, kako in kaj se sme in kaj ne.

Mamamia

mamamia

mientje  

član od: 22.10.2002

sporočila: 30

14. jun 2007 17:20

Vse tekočine, ki jih nameravaš vzeti na letalo kot ročno prtljago, morajo imeti prostornino manj kot 100ml, vse kar je večje ti odvzamejo. In seveda v prozorni vrečki, ki se da zapreti. Sama sem enkrat imela pollitrsko plastenko in sem morala vso vsebino popiti in prazno steklenico pa sem lahko vzela s sabo. Enkrat pa sem imela v vrsti pred sabo mamico s dojenčkom in je mami morala poskusiti pijačo v steklenički od dojenčka, da so jo spustili čez. In seveda nič ostrega, špičastega...To je bilo na letališču v Angliji. Vendar je finta, da potem, ko si enkrat skozi kontrolo, lahko v duty free-ju kupis pijac, kolikor želiš. Vendar je tudi od letališča odvisno, kako ostro kontrolo izvajajo. Lp. Mientje

nana1  

član od: 3.2.2007

sporočila: 202

14. jun 2007 22:20

Kar dosti tega so ti že svetovali. Ko smo aprila potovali so neki gospej pred nami zaplenili navadno nivea kremo ( res, da je bil ta velik lonček, pa vseeno), moj pa ima na ključih ob obesku mali nožek, pa so mu ga po posvetovanju dovolili vzeti na letalo. Od kar so ti strogi pogoji, vzamem le zobno ščetko in pa rezervne spodnjice, kopalke in pa majčko, če mi slučajno zgubijo prtljago.:) nana1

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

14. jun 2007 22:54

Zanimivo. Pršla sm do ugotovitve da je povsod drugače. Ko sem septembra 2005 šla v tunizijo sem imela v ročni prtljagi vse šampone, kreme, parfume .... pa mi nč niso vzeli ... Zanč so šli pa kolegi v anglijo, pa so mogl stran metat vse kar je presegalo 100 ml. Tko da ..... Pitončica

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

14. jun 2007 23:07

Pitončica, odgovorila si si že sama: to je razlika med letoma 2005 in 2007! To glede tekočin je novejša stvar, od takrat ko so neki teroristi načrtovali tako pretihotapiti razstrelivo na avion (pa so jih prej odkrili). Leni, punce so ti že vse povedale. Če ne letiš ravno v Avstralijo, ampak je pred teboj samo kak 2-urni polet na dopust, daj VSE ostro in tekoče (manikiro, kremo in mleko za sončenje, parfum itd.) v kovček, v ročno prljago pa res samo rezervne spodnjice, majčko, kopalke in zobno krtačko, kot pravi Nana. Žejna na letalu ne boš, sicer pa si res lahko v dutyju kupiš pijačo. teta torta

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

14. jun 2007 23:09

ja pitoncica leta 2005 se niso blle tako poostrene kontrole. Mislim, da so poostrili nadrzor od tistih pogostih teroristicnih napadov naprej, kar se meni osebno zdi cist ok vida70

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti