Kaj vzeti na letalo

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

15. jun 2007 5:02

Mi smo lani tovorili v Turčijo selo pakungo avstrijske slatine. To pa za to, ker je kolega alergičen na zdravila za ščitnico, ta slatina pa edina vsebuje dosti joda. Smo dali plastenke v kovček, pa ni bilo problema. Odvisno je tudi, kam potuješ.Najhujše kontrole so na poti v Anglijo in Ameriko, za na "morje" v tujino pa manj hude.Pa od družbe, s katero latiš, je tudi dosti odvisno, kaj dovolijo in kaj ne. Špičastih predmetov pa nikjer ne dovolijo. Kyara

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

15. jun 2007 7:42

Tekočin zdaj nikakor ne dovolijo. Pa recimo maskare tudi ne... Lahko se ima zdravila, v prozorni vrečki, za zip lock zadrgo. (pri nas na letališču je ne dajejo, tko da si jo je treba priskrbeti...) So pa navodila zelo ohlapna, ker piše maskare in podobnih reči, ali nekaj v tem smislu... Pol si pa sam razlagaj...

V ZDA pa sem dala maskaro, senčilo v tako vrečko, ki so mi jo dali, pa je bila velika za kakih 500 ml... Sem si rekla, če mi bojo vzeli, mi pač bojo. Let je dolg, jaz pa se moram vmes uredit... Nikakor niso vzeli, prijazni bo bili kot vedno...

V Tuniziji pa si osebje zna kar lepo postreči s čim iz ročne prtljage. Par let nazaj je carinica kar lepo vzela parfume, kreme, ki so bile dobre kar zase. Je vsakega vljudno vprašala, če ji da in če lahko vzame...

lidka

dj  

član od: 14.1.2003

sporočila: 445

15. jun 2007 9:22

Deodoranti, šamponi in ostalo lahko presega 100 ml, samo potem ne moreš imeti tega pri sebi kot osebno pretljago , ampak jo moraš že na "šalterju" oddati pod ostalo prtljago (ti jo odpeljejo na vozičku v avion in jo vidiš šele na končni destinaciji "al pa tut ne", če se kaj zalomi in gre na drug konec sveta).

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

15. jun 2007 10:32

Pomembno je, da je vse, kar je takega (zdravila, kreme, parfum ...) zapakirano v prozorni ZIP vrečki za 1 kg. Ena oseba lahko vzame eno tako vrečko. Kar kupiš v brezcarinski trgovini (pijače) dajo v posebne vrečke, ki jih zalepijo in morajo ostati zalepljene do pristanka in carinske kontrole. barbara9

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

15. jun 2007 14:26

Seveda Kyara in druge, v KOVČEK lahko daste vse, tudi šteko vode, 1 liter parfuma ali šampona, 1 kg Nivee itd. Problem je samo pri stvareh, ki jih HOČEŠ NESTI S SEBOJ V AVION! Pri zdravilih ni problem za tablete, kakšne kapljice ali sirup pa je res treba dati v prozorno vrečko. Tako da brez panike! Če letiš samo v Tunizijo ali Turčijo, boš verjetno preživela tudi brez maskare (ki bo v kovčku). teta torta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

15. jun 2007 21:04

Kot je rekla teta torta, v kovček lahko daš vse (mi smo iz Gvatemale pripeljali dve mačeti,  iz Afrike tri masajske puščice, po letu 2005),pa ni nihče niti trznil.  Problem je osebna prtljaga, torej kar gre s tabo v letalo. Mamamia mamamia

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

16. jun 2007 7:41

Saj pa Leni ni napisala, če s sabo na avion kot osebno prtljago ali pa na splošno na avion, kot vso prtljago. Jaz sem jo razumela, kaj na avion. Ker tudi ostala prtljaga potuje s tabo na avinu, samo da je prtljažnem prostoru. A ne? Ali pa sem jo narobe razumela? Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti