22. jun 2007 17:41
Nekaj o prahu
Imam ljubo prijateljico, ki ji vedno primankuje časa, sploh pa je nesrečna, ker se njeno črno pohištvo ( ki ga prav nikoli ne bo vzel vrag), neprestano druži s hišnim prahom. Pa saj ji rečem, da naj se skulira, ker pretirava, ona zgarana vsak vikend nori s coto za prah po stanovanju.
Pred nekaj dnevi me je poklicala s pokopališča, kjer je zaradi vročine eksplodirala elektronska sveča in se je vsebina iz voska razškropila po črnem marmorju. Zadevo sem rešila z nekim posebnim čistilom in sem na kolenih ( seveda sem se prinesla klečalno blazino!), temeljito in zadovoljivo očistila marmor. Ker je čistilo agresivno, je potrebno uporabiti konkretne rokavice. Po mojih kriterijih je bilo delo dobro opravljeno.
In kaj je sledilo ? Prijateljičina mama si je izprosila že uporabljene rokovica in še pol ure glancala marmor. Pa ne bi bilo treba. Meni se je takoj posvetilo. Obrnila sem se k prijateljici in je rekla: " Evo, tule imaš svoj vedenjski vzorec. Točno takale si ti." Jasno, da je ognjevito protestirala. Bojda ni taka. Komentar prepuščam vam.
F r i n a