Hoj,
vsi, ki ste doma v Hrastniku in okolici, gotovo poznate krompirjevo jed, menda zelo okusno, ki se imenuje krumpltoč. Lepo prosim, sporočite, kako jo pripravite.
Živjo in hvala, Brownie
Brownie
Hoj,
vsi, ki ste doma v Hrastniku in okolici, gotovo poznate krompirjevo jed, menda zelo okusno, ki se imenuje krumpltoč. Lepo prosim, sporočite, kako jo pripravite.
Živjo in hvala, Brownie
Brownie
8. jun 2007 10:59
KRUMPEN-TOČ napraviš tako, da naribaš surov olupljen krompir, ga ožameš, posoliš, popraš, po želji dodaš česen, muškat, petršilj, lahko tudi žvrkljano jajce in malo moke. Testo podobno gosti masi vliješ v ponev z oljem in spečeš kot palačinke. Sama sem pekla podobno v gostejši obliki tudi v fritezi. Namesto krompirja lahko uporabiš tudi jedilne buče z začimbami po okusu. Dober tek iz Hrastnika. Simona
8. jun 2007 11:16
Pri nas delamo krumpantoč brez jajc, in sicer surov krompir naribam, ga ožamem, dodam sol, moko in mleko ter z žlico polagam maso v vroče olje, kupčke malo sploščim in spečem zlatorjavo z obeh strani. Na 1 kg krompirja dodam 10 dag moke in 1-1,5 dl mleka. Sem pa že tudi v maso dodala seseklajno čebulo in peteršilj, pa so nam brez nekako ljubši. Lep kulinarični pozdrav iz Hrastnika. lenčika
8. jun 2007 11:41
Pri nas doma pa temu rečemo "rajbekuhn". Delamo pa tako, kot je zapisala Simona, le brez popra in muškata. Poleg pa velika skleda zelene solate. Njami!! marelica
8. jun 2007 11:47
pa je to finceno tudi ko je mrzlo? Staša
8. jun 2007 11:54
oja, najbolje je pa ko je še toplo- direktno iz ponve.
marelica
8. jun 2007 13:00
Se to peče na malo olja (kakor palačinke) ali se bolj cvre, v več olja? cherry
8. jun 2007 15:48
jaz pa dam naribam krompir, drobno sesekljana čebula, kakšno jajce ( odvisno od količine ), moke toliko, da se vse poveže, sol, poper, olja pa več kakor za palačinke, vendar se ne cvre ( kot dunajski npr. ), kupček mase dam na vroče olje, na sred ponve, pol z vilicamo sploščim čez celo ponev ( debelina je recimo cca 1 cm. Zraven paše jogurt, pojma nisem imel kako se temu reče, moja hčerka je zmeraj govorila: krompirjeve palačinke. ežoj
8. jun 2007 16:52
Hm, hotela sem napisat, da mi tej jedi rečemo krompirjevi zrezki.
Pa zakaj je ta krumpltoč med eksotičnimi jedmi? Saj Hrastnik ni na oni strani ekvatorja, pa še malo vzhodno?
mamamia
8. jun 2007 17:00
Sej to v bistvu tudi so krompirjevi zrezki, samo po domače (po knapovsko) se jim reče krumpantoč. lenčika
8. jun 2007 17:16
sedaj sem se spomnil, nekateri temu rečejo " krompirjev funšterc ".
Glede egsotike: mamamia, po pravici povej kolikokrat si bila, in koliko časa si prebila v Hrastniku, pa to primerjaj z recimo Bankokom. Sem prepričan, da je za tebe Hrastnik eksotika.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pecivo iz bučk
Jernejev zelenjavni curry