15. avg 2007 13:45
matilda, glede podstavkov jih dobiš verjetno v pekarni Vrhnika na Brnčičevi, vendar stanejo verjetno celo premoženje. Lakho si pomagaš na različne načine:
- jaz delam večnadstropne torte in potem je dovolj tudi za toliko ljudi, če niso z menoj v sorodu (ker če so, potem večnadstropno torto zmažemo sami;)
- moj največji krožnik je v originalu mišljen za pico, se pa super obnese kot krožnik za torto. En je čisto lepo bel in se mu sploh ne vidi original namen, no, na drugem sicer piše pica, ampak mojemu očetu se to še bolj fajn zdi:)
-
deska - pri mizarju (bo dražje, ampak naredi do konca) ali v kakem Slovenjalesu (ga bolj priporočam kot razne Bau-zadeve, ker so tam grozno neprijazni in blazno neumni po mojih izkušnjah:) lahko rečeš, da ti odrežejo kvadrat ali pravokotnik po željenih merah, krogov pa žal ne režejo (vsaj pred kakim letom jih niso), jih pa lahko sama z vbodno žagico, sploh ni noben baubau:) potem pobrusiš in polakiraš, če želiš in imaš desko željene velikosti
- pri stekalrju naročiš
dovolj debelo in močno steklo željene velikosti, pazi, da zbereš tako, ki se da lepo pobrusit na robovih. Po nasvetu od 63... (ne vem cifre na pamet:) je fino, če je steklo tako veliko kot notranji del hladilnika, da daš torto kar namesto ene police not (seveda moraš prej naredit ta težji del - torej spraznit celo polico hladilnika:). Izgleda res lepo in če prilepiš gor še nogice iz stekla (prodajajo v hobi štacuncah), je krasen podstavek. Pazi, kam jih prilepiš,ne čisto na rob, da ti bo še vedno šlo v hladilnik.
nektarina, seveda lahko krasiš tudi s smetano, česa je bolj škoda je sicer stvar perspektive (dražja je sicer ticino masa, boljša - po okusu - pa nedvomno smetana...).
Če sem prav dojela link, so ti možici znotraj narejeni iz žice in alufolije, zato tudi tako lepo stojijo na tortah, čez pa okrašeni s kremo, lahko je kar maslena.
Najbolj praktičen model je 24, 26 (recepti so navadno za ti dve dimenziji, razen ameriških, ki delajo v glavnem manjše in višje torte, torej enako mase dajo oni v 20 cm model). Če delaš pogosto za 20 oseb, pa bi bilo bolj pametno celo 30 cm. Raztegljivi model je fajn, vendar pa ga je bolj zoprno čistit. Jaz mam oboje, hehe, kadar rabim kako dimenzijo, ki je nimam, vzamem raztegljivega, sicer pa za domače pečem v navadnem pekaču, ga fliknem v stroj, pa smo vsi zadovoljni:)
Veri