Krst

tilenboc  

član od: 30.6.2004

sporočila: 221

7. jun 2007 14:56

Lansko leto je imsela tudi 15 letna punca iz ožjega sorodstva birmo. Boter ji je kupil digitalni fotoaparat in primaknil še par eurov. Ko sem jo vprašala, če ji je darilo všeč, mi je rekla, da je pričakovala bistveno več, kajti njeni sošolci so dobivali od motorjev do računalnikov. Popolnoma sem bila zgrožena. Tako, da se popolnoma strinjam s tabo, jessy6. Starši so vcepili otrokom taka pričakovanja, ni to na njihovem zeljniku zraslo. tilenboc

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

7. jun 2007 21:05

jaz sem povedala da je mali bil zadovoljen tudi z čokolado in da je zelo lepo vzgojen. površno branje pa pripelje do tega da so otroci slabo vzgojeni. birmanci morda so, res so otroci bolj razvajeni. mislim pa, da če jaz vsakič ko grem na obisk k krščencema nekaj nesem vsakemu : čokolado ali smokije, še ne pomeni da ju bom s tem tako razvadila da bosta potem površna in ne bosta cenila. taveliki že ve ceniti poklon, meni pa tudi ni težko dat evro ali dva. toliko o tem nektarina

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

7. jun 2007 22:07

Če smo že pri teh malenkostih, pa naj povem še eno izkušnjo. Mamica (ni važno kdo in kaj) je svoje otroke navadila, da vedno ko kam gre, prinese nekaj za njiju. Ko se je vpisala naprej v šolo, je imela včasih tudi po 5x na teden popoldan predavanja in vaje in takrat je pač 5x na teden kupila nekaj za otroke. Namreč, ko je prišla domov, je blilo prvo vprašanje otrok: Mami, si mi kej prinesla??? Pa naj je bila to čokolada, revija, labela, bonončki ... za 2 otroka je to na teden naneslo 5000 SIT takrat. Veliko? Malo? Niti ne! Na mesec je to 20000 SIT. Za 10000 bi lahko že vsakemu kaj konkretnega kupila v enem mesecu, se vam ne zdi. Najhujše je bilo pa to, da je hčerkica po vseh teh darilcih imela v predalu 23 label (sem preštela) in jih potem delila sošolkam. Tisoč je takih primerov. Meni se to ne zdi pametno. Priznam pa, da nimam svojih otrok in ne morem vedeti, kako bo pri meni, imam pa fantove nečake in mlajšega bratranca ... vsi luštni, a po navadah in razvadah tako različni. Zakaj? Ker imajo različne starše. Zato pravim, da je vse na vzgoji. jessy6

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

7. jun 2007 22:18

Jaz sem pa po svoje fenomen, ker sem bila presenečena, da so mi ob birmi vsi dajali denar. Sploh nisem hotela vzeti! (Češ, zakaj mi bo pa tale dajal denar). Potem so me "podučili", da se ob birmi pač daje denar. Takrat sem bila v 6. razredu, pa se mi je zdelo to malo čudno (očitno sem bila ena izmed tistih redkih, ki so šli k birmi k zakramentu vere, ne pa "potrošniškemu" prazniku). Pa takrat so dobivali kolesa, radio ipd., danes pa motorje, računalnike ... No ja, spet sem zašla. Mi za krst sploh nismo na veliko vabili (da se ne bi kdo čutil dolžan darila nosit), samo starše, sestri in svaka. Nekateri pa priredijo prave veselice, tudi mi smo že šli nekajkrat. Prinesli smo pa kako uporabno darilo (igračo, darilni bon, oblačilo ipd). Jaz sem bila vesela od botrice sina tega darila: http://knjigarna.ognjisce.si/krstni_paketi.html Seveda je to darilo, ki ga da botrica, ker pet takih paketov spet ne rabiš. Se pa dandanes kar pretirava s temi darili. A noben noče zmanjšati, ker si reče "da ne bodo rekli, da sem škrt". A več pomenijo vsakdanje malenkosti. Ideja za izvirno darilo: bon za petkratno večerno čuvanje otroka, da gresta starša lahko kam ven. Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti