1. jun 2007 13:24
Namenoma sem izbrala svoj probem s sestrično, ki se je zdi nedopustno, da grem SAMA po cesti in žižem sladoled. Prav tako sem namenoma poudariila, da živibiva v istem mestu in v istem času.
Imava samo različne starše , različno izobrazbo in različno socilano okolje, predvsem prijatelje.
Ni mi jasno, od kod njej ta nora ideja o neprimernosti lizanja sladoleda, če gre ženska sama po cesti. Niso informacije iz okolja ( družbena klima), ni razlika v starosti ( saj sva enako stari). Ob njenem rojstvu je njena mama imela 44 let, oče pa 60, moja mama ( sestrična njene mame) pa 19, oče pa 27. Ima tudi starejšo sestro, ki je moja ( žleht ) soseda in je istih let kot moj oče. Vendar ta soseda ni nikoli težila s tem sladoledom, prav tako njeni otroci in zdaj že polnoletni vnuki teh težav nimajo.
Tu potegnem paralelo z mojim nespodobnim uživanjem sladoleda in homoseksualnostjo: gledanje je odvisno od vzgoje, okolja in lastnega prepričanja, kaj je prav, pa čeprav si s tem v nasprotju s celo okolico.
Priznam pa, da se na to prepoved lizanja sladoleda spomim velikokrat ( ti očitki zlezejo pod kožo) in lahko povem, da še nikoli nisem po ulici lovila nikogar, ki bi mi omogočil moj sladoledni užitek.
F r i n a