14. maj 2007 20:52
Bom ti skušala poiskati en link izpred kakšnega leta dni, ko smo naveliko debatirali o plinu in steklokeramiki. Vsaka od teh opcij, skupaj s kombinirano, ima svoje pristaše in vsak ima svoje razloge za to. Odvisno tudui od tebe, mi ti bomo s svojimi pogledi morda leolajšali odločitev.
Tačas ti napišem le, da sem sama šla s komibiranega samo na steklokeramiko in niti trenutka obžalovala. Razlika v moči temperature je meni tako nepomemben faktor (pa saj ni tako zelo velika), da ni vredeno omembe. Po mojih izkušnjah se jedi bolj enakomerno kuhajo ali pečejo (kakorkoli obračaš, plin je na sredi le močnejši kot ob robu), sama veliko lažje najdem pravo temperaturo kot prej pri plinu in meni je kuhanje res lažje. Sploh,ker imam še tisto ovalno površino, ozko in dolgo, kijo res veliko uporabljam (z akuhanje rib v namenski posodi ali pečenje drugih stvari v ovalnem pekaču).
Ampak vse to pa odtehta čiščenje. Imam SK plošo brez gumbov, ti so na stranici štedilnika, in čiščenje gladke SK površine je pesem, pa naj še tako sladka ali slana reč steče iz lonca. Ko se zdaj spomnim glancanja in drgnjenja tistih plinskih mrež in nastavkov in vsega tega - nak, hvala lepa. Čiščenje mi tako ni pri srcu, tako da mi je Sk že zaradi tega pri srcu.
Gled ehitrosti kuhanja nimam slabih izkušenj, zelo hitro sem se navadila na stopnje grelnoisti posameznih površin. Morda je slaba stran Sk v tem, da v trenutku ne dobiš izrazito vročega ognja, kot ga lahko plinu. Ampak, kot prvaim, vse je stavr potreb inpričakovanj.
Zdajgrem paiskat tisti link, pa ti ga pripnem, pa si preberi "teme in dileme".
Pozdrav, Mamamia
mamamia