Štedilnik

kavica  

član od: 8.4.2006

sporočila: 83

tema odprta - 14. maj 2007 19:45 | ogledi: 1.466 | odgovori: 14

Kupujemo nov štedilnik, pa se ne morem odločiti kakšnega. Sedaj imam plinskega, mika pa me steklokeramični ali steklokeramika plin. Zanimajo me vaše izkušnje z štedilnikom ,da se bom lažje odločila.Hvala in lep pozdrav

kavica

Temo je spremenil(a) kavica dne 14. maj 2007 19:46:00

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. maj 2007 20:48

Indukcija je pa zakon!

Lp

cervus

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. maj 2007 20:52

Bom ti skušala poiskati en link izpred kakšnega leta dni, ko smo naveliko debatirali o plinu in steklokeramiki. Vsaka od teh opcij, skupaj s kombinirano, ima svoje pristaše in vsak ima svoje razloge za to. Odvisno tudui od tebe, mi ti bomo s svojimi pogledi morda leolajšali odločitev. 

Tačas ti napišem le, da sem sama šla s komibiranega samo na steklokeramiko in niti trenutka obžalovala. Razlika v moči temperature je meni tako nepomemben faktor (pa saj ni tako zelo velika), da ni vredeno omembe. Po mojih izkušnjah se jedi bolj enakomerno kuhajo ali pečejo (kakorkoli obračaš, plin je na sredi le močnejši kot ob robu), sama veliko lažje najdem pravo temperaturo kot prej pri plinu in meni je kuhanje res lažje. Sploh,ker imam še tisto ovalno površino, ozko in dolgo, kijo res veliko uporabljam (z akuhanje rib v namenski posodi ali pečenje drugih stvari v ovalnem pekaču). 

Ampak vse to pa odtehta čiščenje. Imam SK plošo brez gumbov, ti so na stranici štedilnika, in čiščenje gladke SK površine je pesem, pa naj še tako sladka ali slana reč steče iz lonca. Ko se zdaj spomnim glancanja in drgnjenja tistih plinskih mrež in nastavkov in vsega tega - nak, hvala lepa. Čiščenje mi tako ni pri srcu, tako da mi je Sk že zaradi tega pri srcu.

Gled ehitrosti kuhanja nimam slabih izkušenj, zelo hitro sem se navadila na stopnje grelnoisti posameznih površin. Morda je slaba stran Sk v tem, da v trenutku ne dobiš izrazito vročega ognja, kot ga lahko plinu. Ampak, kot prvaim, vse je stavr potreb inpričakovanj.

Zdajgrem paiskat tisti link, pa ti ga pripnem, pa si preberi "teme in dileme".

Pozdrav, Mamamia

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. maj 2007 20:59

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5585

Mislim, da potrebujem "šnel kurz" iz tega, kako naenkrat zbrati več linkov in jih poslati z eno pošto,ne pa vsakega posebej....Sprejemam navodila na zasebno pošto, lepo prosim. Korak po korak,  za telebane, kot se spodobi za mene

(znam pa po googlu recepte iskat, ampak tudi samo po enega naenkrat skopirat, hehe)

Še so linki o SK in plinu, ampak kot je rekla elaphus - baje ga ni čez indukcijo (to je pa moja naslednja naložba, ob menjavi kuhinje drugo leto

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. maj 2007 21:37

Mamamia je vse tako lepo opisala, jaz sem bolj redkobesedna, zato bom rekla le to. vsemu dobremu, kar je mamamia napisala o steklokeramiki, dodaj še to: hitrost uravnavanja temperature kot pri plinu, več stopenj kot pri plinu, čiščenje še lažje kot pri steklokeramiki, ker se plošča le minimalno segreje (od posode). Če si vse to dodala, dobiš indukcijo.

Lp

cervus

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

15. maj 2007 10:28

Jaz ti tudi priporočam indukcijsko. Res je večji finančni izdatek, vse pa odtehta uporabnost in zadovoljstvo pri delu z njo. nasha

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

15. maj 2007 11:03

Kavica, kakorkoli se boš odločevala, ti močno odsvetujem plin v komibinaciji s steklokeramiko. Prvič zato, ker če kuhinjo uporabljaš za kuho in ne za razstavni eksponat, se pri vsakem obroku najdleje zamudiš s čiščenjem le te. Poleg tega pa si ne smeš privoščiti, da bi ti na takšnem štedilniku kaj kipelo. Ker zaradi materiala (steklo) robovi niso dvignjeni, tekočina steče naravnost v gorilnik in ga poškoduje. Pri nas se je posledično potem ves čas samovžigal, tako da sem ga ob selivi z velikim veseljem zamenjala. helenag

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

15. maj 2007 12:51

No, tole v zvezi s plinom na steklokeramiki ne velja za vsak štedilnik. Gorenjev ima plinske gorilnike tako zaščitene, da v nje nič ne steče, pa tudi čistijo se enostavno. Imam dve steklokeramični plošči in dva plinska gorilnika na štedilniku in sem zelo zadovoljna. Lp, barb Barbra

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti