Vzpenjaljka

klavdijaF  

član od: 22.8.2006

sporočila: 303

tema odprta - 12. maj 2007 12:14 | ogledi: 2.993 | odgovori: 20

Imam eno vprašanje. Zanima me vaše mnenje kaj mi svetujete. Kakšno vzpenjalko na dam pred paviljon mora pa imeti tudi cvetove in mora biti trajnica?Vrtnic ne bi dajala zaradi otrok, ker se igrajo okoli paviljona.

Se vam že v naprej zahvaljujem za vaše odgovore in mnenja.

P.S. Pišite mi na zs.

Lp

kf

Temo je spremenil(a) klavdijaF dne 12. maj 2007 12:16:02

Temo je spremenil(a) klavdijaF dne 12. maj 2007 12:35:18

Temo je spremenil(a) klavdijaF dne 12. maj 2007 12:35:37

neznan uporabnik

12. maj 2007 13:30

Mogoče Clematis, ki zelo lepo cveti, če želiš imeti trajnico. Ali pa okrasno trto, ki ima nadvse lepe liste kot da bi cvetela in še nič ni zahtevna. Lp, Zoja zoja1

modri trak  

član od: 24.8.2004

sporočila: 40

12. maj 2007 14:14

jasminovo trobo lp

klavdijaF  

12. maj 2007 16:36

Hvala zoja 1, modri trak za vajino pomoč in nasvet. Bom pogladala. kf

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

12. maj 2007 21:34

Ja, priporočam jasminovo trobljo, hitro raste, jo boš pa morala privezovati, ker ni prava ovijalka.

Če bi že letos rada imela kaj sence, pa nasadi laški fižol (mislim, da ga ima tudi Semenarna v zbirki semen). Hitro traste, veliko sennce da, lepe rdeče ali bele cvetove ima, pa še potem imate semena za v usta.

http://trgovina.vrtnar.si/images/5012.jpg

http://www.emarket365.com/uploaded/4564031830.jpg

http://trgovina.vrtnar.si/product_info.php/products_id/ 

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 12. maj 2007 21:38:12

klavdijaF  

12. maj 2007 22:43

Hvala vsem, ki ste mi pomagale z nasveti in mnenji. Lp kf

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

14. maj 2007 13:45

No, s klavdijo sva preko ZS debatirali o Clematisu. V MB se ga da dobiti v Florini in Merkurju za cca 5€, v okolici LJ pa ga menda za manj kot 15€ ni videla. Nisem prepričana, če je še primeren čas sajenja, sva se dogovarjali tudi, da bi sadike preko pošte poslala, pa menim, da bi poštnina in riziko transportiranja rastline že izničila to razliko. Ali veste kje v okolici Kamnika bi lahko dobila srebot po ugodnejši ceni? Kakšna informacija o Merkurjevih vrnih centrih? tabina

mslabetka  

član od: 29.1.2003

sporočila: 99

14. maj 2007 13:56

HAJ! POMLADI pred kakšnim mesecem sem v Arboretumiu kupila 3 srobote. bili so po 1.990 sit. Eden je bil pa malo večji pa mislim, da je bil 2.300 sit. Zdaj vsi trije cvetijo. Sence bo pa od njih letos bolj malo. Kupijo se v lončkih, vendar mislim, da so v tistih lončkih že precej veliki. Pri vejicah je treba biti pozoren, so zelo krhke in jih je treba kar malo voditi od začetka. Ker sem si nujno želela zastirko smo letos vsadili precej trt , robid ipd. Potem, ko bo vse veliko bom pa samo pri tleh rezala stvari, ki mi ne bodo več všeč. LP MARINKA

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

14. maj 2007 14:59

Pa še nekaj za ljubitelje rožic in vrtov: BOLŠJI SEJEM, v soboto, 19. maj 2007 ob 10. uri To soboto boste lahko v polni meri izkoristili za nakup, prodajo ali podaritev rastlin iz ljubiteljskih vrtov na bolšjem sejmu v Botaničnem vrtu v Ljubljani ob Ižanski cesti. Začetek sejma bo ob 10h. Sejem organizirata Slovensko društvo za kulturo vrtov in narodne zbirke rastlin (SVZ) in Botanični vrt. Kot vedno do zdaj, bomo ljubitelji rastlin tovrstne zelene urice preživeli v prijetnem okolju Botaničnega vrta. Ob nakupu, prodaji ali zgolj ogledu, se vam obeta prijetno druženje s sodelujočimi in ostalimi obiskovalci.

tigris  

član od: 9.5.2007

sporočila: 261

14. maj 2007 15:03

tabina je napisal/a:
Ali veste kje v okolici Kamnika bi lahko dobila srebot po ugodnejši ceni? Kakšna informacija o Merkurjevih vrnih centrih? tabina
Sem sicer iz drugega konca SLO ampak vem, da imajo v Volčjem potoku dobro izbiro kvalitetnih sadik, prodajalke pa precej pojma o rastlinah. Za cene ne vem, ampak pri rastlinah treba pri primerjavi cen primerjati tudi njihovo velikost in kvaliteto. Tudi sama se ukvarjam z izbiranjem primerne vzpenjavke za zelo sončno pergolo, pa sem se odločila za kombinacijo dveh ali treh vrst srobotov; za senčno stran hiše pa bom dala vzpenjavo hortenzijo, ki ima velike bele cvetove. Nekje pa moram najt še plac za bavarski kivi. Ker sem šele pri načrtovanju pa bo letos na mestih za vzpenjavke rastel enoletni lepi slak(modri cvetovi). Uživajte v cvetju! tigris

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti