9. maj 2007 15:55
Ko so mene zaprosili za botro, sem takoj povedala, da me zaradi daril nikar naj ne prosijo, ker ne bodo takšna, kot jih mladi pričakujejo. Kupila sem verižico s križem ali Marijino podobo, knjigo ali kvalitetno stvar za na steno. K birmi se ne gre zaradi daril in je zato normalno, da se da nekaj takega, kar paše k takemu dogodku. Tudi, ko sem bila gost na birmi, sem dala darilo v tem smislu. Se pa svojih birmancev vsako leto spomnin, za roj. dan, god, molim za njih, jih obiščem. Mislim, da je to več vredno kot vsa darila, ki jih dobi. Tudi svojim otrokom sem povedala, da ne gredo k birmi zaradi daril, zato se naj ne obremenjujo z njimi in so to pač sprejeli.
Zato Kepca, kupi kaj takega kar je povezano s sv. birmo. V trgovini na Mačkovi v Ljubljani imajo zelo veliko predmetov z nabožno vsebino, zelo različnih cen. Pa kakšno potovanje ali obisk kakšnega dogodka, kot je napisala teta torta, je tudi zelo primerno darilo. Naj bo to spomin na ta dan, ki bo birmanca(ko) spremljal skozi življenje. Bravo tamalaursa za tvoje trezno razmišljanje
.
zvezdica55