11. maj 2007 22:58
Jaz sem jih kar s stopljeno belo čokolado. OK!
Tasau, bom držala pesti, da ti bo uspelo, ti pa javi o rezultatu.
Lp,
kobra 1
11. maj 2007 22:58
Jaz sem jih kar s stopljeno belo čokolado. OK!
Tasau, bom držala pesti, da ti bo uspelo, ti pa javi o rezultatu.
Lp,
kobra 1
12. maj 2007 12:46
tasau, malo navlaži spodnji del marcipanovega okraska z vodo in ga daj na torto, se prav lepo spoji. Lepo pa tudi izgleda, če celo torto obliješ s temno čokolado in še v malo topel obliv potisneš marcipanove okraske - tako res zelo trdno stojijo na mestu. Seveda lahko uporabiš tudi belo čokolado oz. čokoladni obliv. Veri
12. maj 2007 17:47
evo in še poročilo: ideja obleke torte v marcipan se ni ravno posrečila, ker se mi je vsakič ko sem hotela prenesti macipan na torto raztrgal (tu je bilo verjetno malo nespretnosti, bo drugič bolje). Tako da sem z marcipanom pokrila samo vrhnji del. Ja, pa še belo mi ga je uspelo obarvati s pomočjo sladkorja v prahu in bele živilske barve (še vedno pa je bil malo umazan in ne bel kot smetana, ampak vseeno lep). Končni izdelek je bil kljub težavam kar zadovoljiv. Vaja dela mojstra.... Še eno vprašanje: Se marcipan lahko zamrzne? Ostalo mi ga je kar 1 kg... lp tasau
12. maj 2007 21:46
tasau, marcipan lahko zamrzneš, pa tudi v hladilnku nekaj časa počaka, samo dobro ga zapri, da se ne izsuši. Za prenos plahte česarkoli na torto, je najlažje, če to plahto najprej naviješ okoli valjerja in potem nad torto razviješ - za drugič;) Veri
13. maj 2007 20:30
Veri, tudi to sem poizkusila za valjarjem, pa je bila ta plahte preširoka in moj valjar prekratek in se je vse spet strgalo ;) No, super da to počaka v hladilniku ali skrinja, da se ga ne mudi porabiti. tasauKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinkina torta z malinami
Mango cheesecake brez peke