Zdravo,
rabim pomoč. Kako naj marcipan (kupljen) obarvam v beo barvo? Sem že brala nekej o sladkorju v prahu ipd. Ampak nič konkretnega. Z marcipanom pa bi rada "oblekla" torto.
lp
tasau
Zdravo,
rabim pomoč. Kako naj marcipan (kupljen) obarvam v beo barvo? Sem že brala nekej o sladkorju v prahu ipd. Ampak nič konkretnega. Z marcipanom pa bi rada "oblekla" torto.
lp
tasau
8. maj 2007 13:39
Ne verjamem, da ti bo uspelo marcipan obarvati belo. Če hočeš čisto belo torto jo obleči v tičino maso.
jade
8. maj 2007 13:56
Morda poskusiš s kokosovim likerjem, ampak dvomim, da bo res snežno bel. Drugo je pa že jade povedala. Mamamia
mamamia
8. maj 2007 14:02
Marcipana ne moreš obarvati belo! Sladkor v prahu mu dodaš, da je bolj gnetljiv. Bela je tičino masa, smetana, sladkorna glazura, pa tudi maslena krema je precej bela, če jo narediš samo s sladkorjem v prahu ali s "pudingom" iz Gustina. teta torta
8. maj 2007 14:59
hvala, vseeno.... tasau
8. maj 2007 15:07
mislim, da mi je enkrat Vendelina jr. zaupala, da ga pobeli s kokosvim mlekom... Staša
8. maj 2007 15:08
Kaj pa Jupol, sem ga zasledila v enem od receptov ?. Tista torta je bila tudi bela.
( Se zamo hecam, ker je bila ideja tako dobra.)
Frina
8. maj 2007 15:16
Ne vem za kaj potrebuješ ta bel marcipan (za kakšne vrste pecivo), ampak tista torta o kateri je govorila frina (Jupolova), je premazana z limoninim ledom. In ta preliv je dobesedno bel ko sneg. Potrebuješ pa beljak, limono in sladkor v prahu, dodajaš po občutku. Lp, pikica82
8. maj 2007 15:57
stasafrank - kokosovo mleko dodaš marcipanu ali kako? Za beljakov led vem, ampak sama bi rada kar marcipan bel... tasau
8. maj 2007 16:10
tasau, iz rjavkastih/rumenkastih mandljev nekako ne moreš dobiti snežne beline........................... rimljanka
8. maj 2007 16:33
Pikica, sem rekla, da je rešitev ( tudi ) v Jupolu ! ( Omenjeni komentar sem prebrala šele včeraj in se od srca nasmejala) FrinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Peresniki po bolonjsko
Poke skleda z lososom