Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. maj 2007 16:50

kobra, jaz delampo tvoje - ob ponedeljkih sem samo na sokovih, pa 2x na leto tedensko očišečnje telesa (letošnja prva runda je trajala samo 4 dni). Počutje je vedno ok, tudi energije mi ne manjka. Drugače pa izvaja Marjan Videmšek 10dnevne postne "delavnice", 10 dni v naravi brez stresa in brez strupov. Prijatelj je bil pri njem v decembru in je bil nad vsem skupaj navdušen. Na njegovi kilaži se pa tudi pozna, če ne za drugao, zdaj pazi, kaj je. In je prišel s 96 na 79 kg. Loni Makaroni [rozica]

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

4. maj 2007 17:12

http://www.lunin.net/zdravje/slo/LuninPost/ Citiram: Postite se torej predvsem ob polni in prazni Luni, lahko pa tudi ob krajcih, le da ti, po lastnih izkušnjah, niso tako učinkoviti. Nekako uro pred pričetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, kakšno jabolko, grozdje, banano, korenček, košček prepečenca ali jogurt. Potem pa 24 ur ne jejte ničesar. Ne se tik pred postom popolnoma najesti, češ, zdaj 24 ur ne bom jedel. Med postom pa ne čakajte, kdaj bo minilo 24 ur, da boste lahko isto minuto spet potešili svojo neznansko lakoto (saj ves dan niste jedli!). Sprostite se in pozabite na hrano! Tudi sami lahko pomagate svojemu telesu pri postu. Privoščite si veliko tekočine, kajti prav to vaše telo najbolj potrebuje. Pa ne sokov ali gaziranih pijač - pijte vodo, nesladkane čaje (meta, bezgovo cvetje, preslica, mate čaj, zeleni čaji), lahko pa tudi zelenjavne juhe in naravne sadne sokove - vse brez sladkorja ali soli. Če je le mogoče, si privoščite veliko gibanja na svežem zraku, plavanje, kolesarjenje, zmeren tek ali hitro hojo, prav tako pa tudi prijetno in sproščujočo kopel ali tuš. Vsekakor se boste morali z nečim zaposliti, pa ne s cigaretami, kavo in posedanjem pred televizorjem - vaše telo mora namreč v času posta polno delovati. Prav tako morate v ta proces vključiti tudi svoje misli in zato niso odveč pozitivne afirmacije in pozitivna vizualizacija (predstavljajte si čimbolj realno, kako vaše telo izgublja odvečne snovi in kako se prenavljate in si ustvarite sliko o tem, kakšni bi radi bili oz. si predstavljajte sebe, kako ste fit). Pojdite v naravo, ukvarjajte se s športom, pospravite stanovanje, pokosite travo, zaposlite se z umskim delom... videli boste, kako lahkoten in neobremenjen je lahko vaš um. Pustite telesu, da vas vodi! Presenečeni boste nad tem, kako vaše telo prav dobro ve, kaj potrebuje in v kolikšni meri. razna in polna luna v naslednjih treh mesecih: Polna 2.5. ob 12.10 1.6. ob 3.05 30.6. ob 15.50 30.7 ob 2.49 Prazna 15.5 ob 21.28 15.6. ob 5.14 14.7. ob 14.05 Jaz to prakticiram in deluje. Kristalka

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

4. maj 2007 18:00

Loni, Marjana Videnška že kar dolgo spremljam in včasih mi uspe iti celo na kako njegovo predavanje. Poznam kar nekaj ljudi, ki so šli skozi njegovo postenje - delavnice. Jaz sem pred dobrim desetletjem s tem prehranjevanjem orala ledino in požela nemalo kritik. K sreči se časi spreminjajo in osveščenost ljudi tuidi. Se pa tudi sama ne držim več tako strogih pravil, saj ti telo, če mu prisluhneš samo pove kaj ti odgovarja in kaj ne.

Vasak je zase unikat, zato tudi ni rečeno, da je nekaj dobro ali slabo za vse.

Tudi lunin post je več kot OK, mene je le motila obremenjenost z datumi, urami oz.minutami. Tako mi je bolj enostavno, da imam svoj dan in datum spomladanskega in jesenskega posta, tako da je organizem ze navajen in okolica tudi.

Zdaj imam že dolgo mir pred modrovanji in pridigami.

kobra 1

darja2  

član od: 29.9.2006

sporočila: 249

4. maj 2007 18:35

A potem se moraš naslednji mesec 3 dni postit se pravi 1.6. in 30.6., ko je polna luna in 15.6. ob prazni luni. A imam prav, ta je pa kar malo huda a ni? Mogoče bi pa sprobala še to varianto. darja2

Zoda  

član od: 8.5.2007

sporočila: 25

2. sep 2007 19:01

Ali kdo ve, če ima Marjan Videmšek, ki organizira 10 dnevne postne "delavnice" svojo internetno stran oz. kje bi dobila kaj več informacij? Zoda

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

9. sep 2007 18:53

Za lunašice: Prazna luna (mlaj) 11/9 ob 14.45 Polna luna 26/9 ob 6.53 Kristalka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti