kaj pa enodnevni post, tedensko, mogoče ob lunini meni.
vinko51
kaj pa enodnevni post, tedensko, mogoče ob lunini meni.
vinko51
2. maj 2007 19:41
Jaz sem držala lunine poste točno eno leto. Počutje je bilo čudovito, shujšala pa sem skoraj za 25kg. Kyara
2. maj 2007 21:08
je kdo že poskusil 10-dnevni post le s pitjem vode?če, me zanima, kakšen je bil učinek na počutje in kilograme? titta
2. maj 2007 21:10
Deset dni piti vodo in hodit v službo? Ne vem, če komu to znese...Kapo dol bi rekel... londonska rezina
2. maj 2007 21:40
Kyara čestitam! Prosila bi te če malo opišeš lunin post. Hvala in LP Buča buča
2. maj 2007 21:40
mene pa zanima kako je s ttimi luninimi posti... kdaj se moraš začeti držat ? ob tisti uri ki je zapisana na koledarju ? al kako... to meni ni čist nič jasno... eni rečejo tako drugi tako... NiNcHiKa
2. maj 2007 22:14
Danes je recimo polna luna. To traja 24 ur. Polna luna je od določene ure dalje in torej 24 ur. Danes se je pričela ob 12. uri in če bi nekdo pil le vodo in se držal luninega posta, bi bil do 12. ure jutrišnjega dne tešč. tako je to in res to drži. Nekateri koledarji imajo napisano ob strani, kdaj je "luna". To se pravi: polna, prazna, prvi in zadnji krajec. Vsak teden je torej en dan takšen, da se človek lahko posti.
Če pa to ni na koledarju napisano, pa lahko skočite na lunin.net kjer je za vsak teden objavljeno in celo za vse leto naprej.
titta
3. maj 2007 10:58
Jaz se do sedaj dvakrat imela tedenski post ,takrat lahko piješ nesladkani čaj,100 procentni sok in vsaj 3 litre vode na dan.Se pa držim luninega posta ravno danes ga izvajam,končav se bo pa ob 12 takrat pojem kaj lahkega. Sem shujšala za 8kg in še gre dol ob luninem postu.Počutje je pa super. Za tiste ki hodijo v službo pomojem to pavno ni,ker si švoh. runo01
3. maj 2007 12:06
Moje mnenje:
Če se že odločate za enodnevni post v tednu, vam priporočam, da se vedno držite istega dneva (ni potrebno po luni, vpliv je povsem enak), tako se organizem počasi navadi na ritem in s časoma na ta dan ne občutiš nobene lakote. Prav tako ne gledamo na koledar, uro .... in nismo miselno obremenjeni.
Tudi prijatelji in znanci se navadijo na naše navade in nas na ta dan ne posiljujejo s hrano, popijemo pa še vedno lahko nesladkan čaj ali vodo.
Po krščanskem izročilu (prevzeli so ga iz poganstva) sta najbolj primerna dneva za post sreda in petek.
Lahko sta to tudi sadna dneva, izbira je vaša, vendar post naj ne bo način hujšanja, ampak čiščenje organizma, kar pomeni, da ostale dneve v telo ne vnašamo vse kar nam pride pod roke.
Posladek naj bo res posladek - občasno!
LP,
kobra 1
3. maj 2007 12:35
Ni res, kobra. Pri polni in prazni luni sigurno shujšaš 1 kg ali več, ob navadnem dnevu pa ne. Zato je tudi za hujšanje primernejši lunin post. Pač od ure, ko nastopi in do ure, ko se konča nič ne ješ. Piješ pa ogromno vode in nesladkanega čaja. (vsaj 3 l na dan). to je vsa umatnost. Prvič je malo hudo, pol pa vedno manj. In ko se začne post, moraš biti vsj nekaj ur prej brez težke hrane,. bolj lahko hrano in dosti piti. to pa je pomembno tudi, ko ne držiš posta. Tudi ko je post končan, se ne smeš nabasati s hrano, ampak počasi začeti jesti. Kyara
3. maj 2007 14:00
Ni problema Kyara! Ti čisto verjamem, ampak izbira je stvar vsakega posameznika. Jaz se postim že trinajst let, dvakrat na leto po 20-25 dni, zato mi posti in hranjenje pred in po postu niso neznanka, prav tako tedensko čiščenje.
ikoli pa se nebi odločila za post kot način hujšanja.
Pozdrav in veliko trdne volje
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Brownie Muffins