29. apr 2015 8:49
Hvala, res hvala vam vsem za koristne ideje in nasvete. Ja, glede gibanja se absolutno strinjam, da bo treba nekaj naredit. :) Živim v bližini enega manjšega hriba, tako da bom morda kar tja gor lezla npr. vsak drug dan.. mogoče še kak tek vmes..
Glede malic mi je nekako najbolj všeč MBrando-va ideja, brez kruha. Se mi zdi, da me kruh ful nasiti preveč in imam potem tisti težek občutek še cel dan v želodcu. Čeprav, če ga pa ne pojem nič, sem pa lačna in bi jedla na vsake 15 minut nekaj. Mesu se bolj izogibam, če se le da, ga ne jem.
Kavo pijem nesladkano (dam notri cimet namesto sladkorja), prav tako npr. današnji zmiksan jogurt. Sladkorja si v stvari ne dodajam, tudi čaje itd pijem vedno brez. Mene bolj nese pri skritem cukru..
Beljakovinski šejki so opcija sicer, ampak bi za ta denar raje pojedla kaj bolj "zdravega", če me razumete. Ne bi se zdaj kregala glede tega, kaj je bolj zdravo pojest ali solato in kos kruha ali spit beljakovinski šejk.
Danes npr. imam s sabo zmiksan navadni jogurt z gozdnimi sadeži (zamrznjenimi), to imam za prvo silo, kot drugo malico imam pa domačo polnozrnato žemljo z malo sira in olivami notri. Doma nameravam jest ogromno solate s sirom (zadnje čase sem nora na sir) ali trdo kuhanim jajcem, in morda košček kruha, če ga bom rabila, sicer brez..
Vidim pa, da bom mogla razmišljat vsaj en dan prej, kaj si bom pripravila.. :) Kar ne bo težko!
"Sam da je sladk pa kofe!"