rogljiček, sladoled, sendvič, Pekarna Pečjak,pečenje,poletje,vegetarijanstvo,sladice,kosilo,prigrizki,slovesnost,Pekarna Pečjak

Hrustljav rogljiček s sladoledom

Sladoledni sendvič s hrustljavim rogljičkom

Pekarna Pečjak   1.8.2024
2024-08-01
Hrustljav rogljiček s sladoledom
    sladice: sladoledi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Ste že poskusili viralni sladoledni sendvič s hrustljavim rogljičkom? Kaj čakate?

Sestavine

2 francoska rogljička Pekarne Pečjak

olje

med

sladkor

vaš najljubši okus sladoleda

Postopek

Z valjarjem sploščite rogljiček. Če imate težave, poskusite z valjanjem od sredine navzven, preden valjate od konca do konca.

Segrejte ponev z oljem, dodajte sploščene rogljičke in jih prekrijte s peki papirjem. Rogljičke obtežite, jih pecite 1 do 2 minuti ter preverite, če je dno lepo zapečeno.

Vsak rogljiček pokapajte z malo medu in ga obložite z žlico sladkorja. Nato rogljiček obrnite kot palačinko, namestite peki papir in utež ter drugo stran pecite še 1 do 2 minuti, da postane karamelizirana in hrustljava.

Počakajte, da se rogljički nekoliko ohladijo, nato pa dodajte nekaj kepic svojega najljubšega sladoleda in iz dveh rogljičkov naredite sendvič.

Ko bo sladoledni sendvič ležal, se bosta začeli dogajati dve stvari: Sladoled se bo ob stiku s toplim rogljičkom začel topiti, rogljiček pa se bo začel mehčati, ko bo vpijal tekočino. Pojejte ga takoj!


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.