7. okt 2013 12:14
Zdravo,
jovita, kako pa se naredi ingverjev sirup?
LP hvala
Irena35
Irena35
7. okt 2013 12:14
Zdravo,
jovita, kako pa se naredi ingverjev sirup?
LP hvala
Irena35
Irena35
15. mar 2014 7:32
Pozdravljeni, vem, da sem neaktualna s tem vprašanjem, samo zakaj za ribani ingver in med ne sme biti navadna (železna) žlica?
Hvala in lp
Nusa1986
15. mar 2014 8:12
Za moj okus je to mit. Že dolgo žlice niso železne, rjaveče. Za take bi se še strinjala, morda.
rimljanka
16. mar 2014 9:08
Včeraj sem na celjskem sejmu kupila konopljino olje in so mi povedali, da ga tudi ne smem dati na navadno žlico; sem zraven dobila plastično žlico...
Lakica
16. mar 2014 13:15
Kako pa, misliš, so ga stisnili? S plastičnimi stiskalnicami? Ah, daj no......................
rimljanka
17. mar 2014 8:43
Tudi jaz mislim, da je to z žlico mit. Kajti ingver naribaš tudi na inox "ribežen" pa olupiš ga tudi z inox nožem...
Zanima me ali ste kje pri nas že kupili ingverjev sirup . Ali pa kako ga doma pripravite.
pa lep dan ;) menola
18. mar 2014 21:01
Jaz sem pozimi pripravila sirup, ki sem ga dajala za darilca:
v manjše kozarčke sem naložila na drobno zrezan ingver in na ploščice narezano bio limono. Kozarčke sem s tem napolnila do polovice in jih zalila z medom. To spraviš v hladilnik, kjer želira. Uporablja se tako, da eno jušno žlico tega sirupa preliješ z vrelo vodo - 2 ali 3 dcl in pusti stati 10 - 15 min. Nato precediš in piješ. V hladilniku se drži do 3 mesece.
Ko se me je letos lotil prehlad , sem uporabljala ogromno ingverja, limone, meda, kurkume, cimeta, pila sem celo čebulni čaj, pa ko me je vseeno položilo v posteljo in se nisem zvlekla, dokler nisem šla k zdravniku in dobila antibiotike, da se mi je stanje zboljšalo . Ampak ingver bom še vedno uporabljala, ker ga obožujem, tako v čaju, kot dodatek jedem, ali v različnih jedeh . Par let nazaj sem dobila v dar tudi doma narejeno ingverjevo marmelado in je bila odlična .
zvezdica55Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Praženo zelje s krvavicami in krompirjem