Prosim za nasvet, kako vložiti kapre. Predvsem pa me zanima konzerviranje v soli - je potrebna kakšna predhodna priprava popkov?
Hvala!
Prosim za nasvet, kako vložiti kapre. Predvsem pa me zanima konzerviranje v soli - je potrebna kakšna predhodna priprava popkov?
Hvala!
neznan uporabnik
12. mar 2002 20:14
kapre prvo dobro oprati. Nalagamo so, kapre, so, kapre, so. Namesti kapar mogoči uporabimo regratovi populjki. hans vieldeman
13. mar 2002 12:30
Kapre dam takoj po nabiranju v mrežasto vrečo in jih namakam v morju. Odcejene zmešam z grobo soljo in jih hranim krajši čas v leseni kadi ter nato v zaprtem steklenem kozarcu. Tiste za "sproti" splaknem v sladki vodi in jih hranim v rahlo razredčenem dišavnem kisu, ki ga pripravljam sam. Seveda je lahko tudi "navaden" vinski kis. Kapre-tiste v soli - nabrane na Palagružu in tam okoli, so še iz let 1985-89 in so take kot bi bile včeraj vložene. Lp! Riko
13. mar 2002 13:42
Super, hvala obema!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Angleški kolač