Hrana primerna za izlet

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

tema odprta - 20. apr 2007 22:26 | ogledi: 3.529 | odgovori: 7

Čez praznike se odpravljamo na izlet z avtobusom ( agencija ) Obroki naj bi vsaj prvi dan bili v lastni režiji.

Ne bi rada že prvi dan zapravljala denar po nepotrebnem, če lahko pripravim kaj za seboj.

Salamarije in pohanja ne bi, Španske pite smo se malo prenajedli. Kaj še ostane poleg solat, ki pa jih otroci seveda ne marajo.

Vem, dsa je bila že ta tema, samo ne najdem je, pa tudi kakšna bolj sveža ideja pride prav.

Lumpica

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

20. apr 2007 22:34

Moj predlog: kruh z arašidovim namazom, zelo nasitna zadeva, tudi pokvari se ne. riba-ribica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

20. apr 2007 22:57

kruh, maslo (bolj za ime), sir, če marajo še rukolo ali krešo v sendviče.. Vzamem še jogurt in kako jabolko, banano. rimljanka

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. apr 2007 8:07

po sistemu Goljatovih koktail potičk (- le da naredim malo debelejše, tako da pride debelina mlečne štručke) spečem iz slanega kvašenega testa povite "sendviče". Namazi so pa različni - gosta omaka iz praženega mesa, slani skutni nadev (liptaver, s pehtranom...), lahko ennostavno zaviješ v testo šunko in sir, ali rezine pečenke, lahko narediš sirni namaz, humus....karkoli imate radi. Pri nas se to obnese. Lisa

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. apr 2007 11:26

slani ali sladki mafini so idelani, ker - so hitro narejeni, ko nimaš časa, ker moraš pokat - lahko porabiš sestavine, ki se ti valjajo po hladilniku in jih je treba porabit pred dopustom, ker bi se sicer pokvarile - se super jejo z rokami, nisi ves svinjski po njih - so dobri tudi naslednji dan - jih je lahko zapakirat - vržeš v vrečko, pa je (edino, če še vroče not namečeš, se malo stučkajo, dobri so pa vseeno:) Ali pa kake hrenavke v testu recimo, to sem zadnjič naredila, ko sva šibala nekam, sva še tople zmazala v avtu, hehe:) Potem je bil pa fant ful razočaran, ker sem vse sabo vzela - ko je prišel domov, ker jih ni bilo še doma;) Ali pa kake žepke, samose, empanadose,... take zadevice, da se primejo v roko in da vsak dobi svojega, ni treba rezat, pa vsak vzame, kolikor želi... Pa nadevi so lahko po želji, lahko kaj, kar se ti valja po hladilniku ali pa če nimaš nič, je dober nadev klasični za samose iz graha (po navadi vedno v zmrzovalniku), čebule in krompirja (oboje v večini gospodinjstev vedno na zalogi)... Dober tek in lepo potovanje vam želim! Veri

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. apr 2007 11:26

Mi imamo vedno s sabo pico potico (mislim, da je v bazi nekaj podobnega kot rolana pizza), drugače pa še pumpernickl kruh (tisti zbit) in raznorazne namaze, v plastičnih posodah (ki jih potem vržeš stran, npr. od sladoleda) pa nareznano zelenjavo; paprika, korenje, češnjev paradižnik). Kake skute, jogurti. Lahko narediš tudi slane mafine, včasih imamo s sabo tudi tetine buhtlje... Loni Makaroni

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

21. apr 2007 22:12

Mi vzamemo s sabo na izlet ponavadi pico, ki jo spečem že prejšnji dan, ali pa žemljico, ki je nafilana s sestavinami pice (spečem sama) mina20

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. apr 2007 23:24

ja, sploh praktična je calcone - pica prepognjenka, ker ni nič umazano, ko se nosi okoli, je pa vseeno sočno:) No, mina, fant ti bo hvaležen, da si me spomnila - greva tudi midva malo okoli, pa bom naredila prepognjenke za sabo:) On namreč obožuje pico, to je že kar nekak izraz ljubezni zanj, če mu spečem pico, hehe:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti