Koliko je 1 mg?

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

20. apr 2007 9:46

Celiakija je neprenašanje beljakovine v žitih in je avtoimuna bolezen. Po zaužitju glutena se tvorijo protitelesa, pride do reakcij v črevesju itd. In telo reagira na zelo male količine, zato sem dala primerjavo z alergijami. Tu ne gre kot npr.za sladkorne bolnike tipa 2, ki rečejo, ah, saj en piškot pa tudi ne bo škodil (pa ne mislim niti slučajno s tem koga žalit). Vsak naj si misli, kar hoče. Jaz pa zdaj vem, da se bom ognila vseh vidnih drobtin iz zrnc moke, saj očitno že nevidnih fašem dovolj. Lp PISTACIJA

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

20. apr 2007 10:08

Vidiš, Pistacija, spet enkrat se izkaže moja teza, da je smiselno že pri vprašanju povedati, zakaj sprašuješ. Če bi že na začetku povedala, da gre za celiakijo, bi si prihranila marsikateri "nauk". teta torta

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

20. apr 2007 10:57

Nisem doma v medicinski stroki,vendar mislim,da celiakija spada po naravi delovanja med alergije in tudi alergije sodijo med bolezni.V prvem postu o količinah sem omenil alergijo na cvetni prah,ker je ta sorazmerno pogosta,na celiakijo pa nisem niti pomislil.Glede miligramskih količin,ki praviš,da ti že škodujejo je pa tako kot z cvetnim prahom.Tudi ko jih z prostim očesom ne opaziš lahko povzročijo nevšečnosti,tehtati jih pa kljub temu ni mogoče ali zelo težko.Rešitev tvojih težav bo vrjetno res tičala v doslednem izogibanju žitnih beljakovin,tudi tistim,ki jih ne vidiš in jih zaužiješ nehote.Drugače pa so te količine za zdravega človeka nezaznavne in posledično nepomembne,zato jih tudi ne tehtamo. ati zlati

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

20. apr 2007 11:32

frina je napisal/a:

Vsem tistim, ki se mučite z dododnino: oprite http://www.dohodnina.com , pojdite na izračun , izberite izračun v Exellu, ima 6 strani, in, kaj naj rečem, samo še uživajte v dejstvu, da imate dostop do interneta.

Frina

Uživam, Frina, in kaj naj rečem - hvala!

LP

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti