Pred nekaj časa je nekdo pisal o nekem povoženem ali povaljanem krompirju, sedaj pa tega ne najdem. Mogoče kdo kaj ve????
Hobotka
Pred nekaj časa je nekdo pisal o nekem povoženem ali povaljanem krompirju, sedaj pa tega ne najdem. Mogoče kdo kaj ve????
Hobotka
18. apr 2007 16:13
Hobotka, to sem bila pa jaz! In ta krompir je božanski- obstaja nevarnost, da se stepete za mizo, če ga ne bo dovolj. Skratka, gre takole: krompir skuhaš toliko, da lahko vanj zarineš zobotrebec (ne sme biti preveč kuhan- nekje napol kuhan) in ga odcediš. Potem si pripraviš pekač, ki ga obložiš s peki papirjem (če boš pekla brez papirja, ne bo v redu, ker se bo vse sprijelo). Krompir sploščiš, najlažje z valjarjem, in sicer tako, da nanj pritisneš, da se razleze. Ob robovih bo zacvetel, ampak tako mora biti. Pred peko ga pokapaš z olivni oljem in potreseš z janeževimi semeni. Pečeš tako dolgo, da je zelo hrustljav. fresh
18. apr 2007 16:19
Tole je zanimiv krompir, me pa zanima ali more biti ravno janeževo seme, Mi ni prav všeč.Će prav razumem je ta krompir kuhan v olupku. buča
18. apr 2007 16:29
Tako je, skuha se v olupku. Lahko bi posula tudi s kumino ali pa z rožmarinom, origanom, itd. Meni je všeč z janežem, čeprav ga drugače ne maram prav posebej. fresh
18. apr 2007 16:58
Ga ne lupimo? katti
18. apr 2007 19:10
Se pravi na pol skuhaš cel krompir v olupih , nato ga olupiš in potem z valjarjem povaljaš, in kdaj soliš? Hobotka
18. apr 2007 19:21
A je ta jed mišljena iz mladega krompirja, ali je vseeno?
LP
18. apr 2007 19:42
Vseeno je, kakšen krompir uporabite. Najbolj pomembno je, da se skuha ravno prav. Krompir se skuha v olupkih, v osoljeni vodi, potem pa ga pred peko se malo posolite. fresh
18. apr 2007 19:51
Kaj se ga potem lupi ali ne?
jade
18. apr 2007 20:41
lupiti ali nelupiti-to je zdaj vprašanje kuharca37
18. apr 2007 20:47
Da ne bi z valjarjem predolgo trajalo, bi morda čez krompir zapeljali kar z avtom, da bo res povožen ivonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehova rolada
Dušeno rdeče zelje