22. apr 2007 8:36
ja tumpika v širino... kuharca37
22. apr 2007 8:36
ja tumpika v širino... kuharca37
22. apr 2007 8:48
Sedaj pa še eno resno vprašanje....občudujem rože posodovke ki naredijo cvetove v obliki ogromnega zvonca-eni jim pravijo kar trobente....tiste ki jih imate ali prenesejo poletno sonce ali ne,že dolgo jih nameravam kupiti pa vsako leto odlašam...videla sem jih po kmetijskih trgovinah,pakirane so v škatli kot vrtnice,a so tiste dobre ali jih kupite drugje. kuharca37
22. apr 2007 9:00
kuharca, angelske trobente prenesejo sonce, celo rabijo ga, ampak zalivat jih je pa treba non-stop. Tudi 3x na dan, če je sonce močne. Listi se jim kar pobesijo. Obnese se, da jih posadiš v vrt, ker je potem tole z zalivanjem lažje, ampak jeseni jih je treba spet izkopat in pospravit v klet. Najbolje jih je postavit nekam v sončno zavetje, da jih ne polomi veter. Jeseni se jih pa drastično obreže in pospravi v klet. Sadike v škatli so v redu, a moraš pogledat na svežino in obliko, da ne boš dobila kakšnega "reveža", ki se bo obraščal vse poletje. Lisa
22. apr 2007 15:10
Glede teh trobent lahko povem tole. mi smo jih imeli pred nekaj leti vsako leto posajene, potem pa smo se jih nekako naveličali. Smo jih pa vsako leto v jeseni, ko smo posodovke pospravljali, narezali na približno 50 cm dolge kose in dali v vedro z vodo in ga postavili nekam v klet na bolj svetlo mesto. Do pomladi so pognale nove korenine in tako smo imeli v bistvu vsako leto nove rastline, ki so bile čudovito bujne. Res pa je, kot je rekla Lisa, da so zelo žejne in jih je treba 2-krat dnevno zaliti in tudi redno dognojevati. Sajenja v vrt pa po mojem mnenju (vsaj po lastnih izkušnjah) ne bi ravno priporočala. Smo imeli tudi posajene v vrtu, pa so naredile takšne korenine, da smo jih komaj odkopali. Lp lenčika
22. apr 2007 15:14
Hvala vam za odgovore ,bom kupile dve trobenti in poskusila. kuharca37
22. apr 2007 22:26
Angelska trobenta ali datura ali navadni kristavec. Za vsak slučaj si je dobro prebrati tudi tale članek: Cila
23. apr 2007 6:10
Ne, Cila, to je druga vrsta, res pa gre za kristavec, najbrž ima tudi halucinogene snovi. Ampak - pri nas okrasne rastline gledamo, iz njih si ne kuhamo čajev. rimljanka
23. apr 2007 6:47
rimljanka je napisal/a: |
Ne, Cila, to je druga vrsta, res pa gre za kristavec, najbrž ima tudi halucinogene snovi. Ampak - pri nas okrasne rastline gledamo, iz njih si ne kuhamo čajev. rimljanka |
23. apr 2007 8:25
juhica101 je napisal/a: |
Za informacijo o tem, kje kupit stevijo, se tudi jaz priporočam, vendar je sedaj kot sladilo na trgu mogoče kupit rastlino Lippia (2 vrsti) mogoče mislite to? LP juhica |
23. apr 2007 9:22
NI res, stevijo kot okrasno rastlino se lahko prodaja, ne sme se je pa prodajati kot sladilo, niti nje, niti pripravkov iz nje.
Kaj pa ti z njo doma počneš.......je pa tvoja stvar in tvoja odgovornost.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Zdrobovi ocvrtki s pomakami