18. apr 2007 14:31
Jaz sem bila včeraj v Podvinu, na vrtnariji Reš. Lani sem si pustila svetovali in moram povedati, da sem bila zelo zadovoljna. Naj še povem, da imam vsega skupaj 5 korit na balkonu v bloku. Letos sem dodala nekaj novega, nekaj pa ohranila.
Lani sem imela mešano, razraščeno zasaditev: 2x krompirjevec, 2x sladki krompir (temno lila s suličastimi listi, ki edini cveti); 2x surfinije, 1x rumena črnooka suzana (tunbergija), 2x beli mleček, 1x viseči in 1x pokončni molovec, 2x svinčevec (plumbago), 2x lobelija, ....pa še je bilo kaj.
Letos sem vzela: 2x krompirjevec, 2x sladki krompir (temno lila s suličastimi listi, ki edini cveti); 2x sladki krompir (svetlo zeleni, srčasti listi) 2x surfinije, 1x rumena črnooka suzana (tunbergija), 2x okrasni tobak (z limonasto rumenimi cvetovi), 2x svinčevec (plumbago), 2x temno lila deteljico z belimi cvetki.
Kakšno veselje je celo poletje (lani posamezne rastline do konca novembra) gledati te zaraščene rastline.Je pa res, da se vsak dan zaliva (kljub koritom z vodno rezervo) pa tudi gnoji, ker drugače ne bi tako bujno rastle in cvetele. Ampak en balkonček ni taka obremenitev.
Pa veliko veselja z rastlinami, karkoli boste že nasadile.
Simona