16. apr 2007 18:32
kakšna naj bo, veš ti, hehe:) Mislim, veš, kakšna ti je všeč - in po okusu in po okrasju. Je pa nekaj omejitev:
- če hočeš večnadstropno, potem vsaj spodnja večja nadstropja ne morejo bit neka rahla sočna sadna torta s smetano, ker enostavno ne bi držala gornjih nadstropij... Tu pač moraš naredit kak kompromis. No, sicer so poročne torte navadno itak dokaj bogate, ne ravno navaden biskvit in smetana...
- če hočeš zelo lepo, se moraš na ta račun pač odpovedat določenim prednostim pri okusu: zelo sočne torte se namreč ne da lepo oblikovat, pa če se na trepalnice postaviš. Ni treba, da je suha, ne more pa bit čisto sočna, da kar ven teče, kakršna je recimo meni najbolj všeč...
- če hočeš kake lepe okraske gor, so ti navadno dokaj zanič za jest. Marcipan je sicer dober, ampak v glavnem tisti rumeni, tapravi, tabeli je pa skoraj čisti cuker in ima tudi okus tak... Ampak iz belega so seveda dekoracije lepše, ker je bolj gladek in se ga da lepo obarvat.
- kreme ne more bit v torti toliko, kot bi si je človek (mišljeno je človek Veri, ki ima zelo rada ogroooomno kreme) želel, kadar je to večnadstropna torta, sicer se poseda...
Vsekakor se splača torto prej probat, da boš vedela, če ti je sploh okus všeč. Čim bolj natančno jim povej, kaj želiš in pričakuješ, če najdeš kako sliko na netu, jo nesi pokazat. Vedet pa moraš, da ene stvari niso združljive... Lepe dekoracije se dajo naredit iz sladkorne mase, marcipana, royal icinga ali maslene kreme. Iz skutna pa recimo ne, je pa skutna (vsaj meni) neprimerno boljša... Tako da... Maš + in -, potem pa sama tehtaš, kaj ti je bolj važno... nekak je zaželjeno, da je poročna torta tudi lepa...
Če bi se jaz poročala (kar mi pa za enkrat ne pade na pamet;), bi si torto sama naredila, ker samo tako vem, da bi bila taka, kot bi jo hotela... Pa zato ker se fant zdaj dokaj zmrduje nad kupljenimi tortami iz slaščičarn... pravi, da se je razvadil, hehe;)
Sicer bom jeseni naredila poročno torto svoji prijateljici, samo takrat ti ne bo več kaj dosti pomagalo, verjetno...
Veri