Rada bi pripravila postrv na žaru na oglje,pa me zanima kako naj to naredim,ker še nikoli nisem tako pekla.Svetujte.Lp
Postrv na žaru
tema odprta - 15. apr 2007 21:05 | ogledi: 6.894 | odgovori: 3
16. apr 2007 4:44
Mi smo jih pekli ravno v soboto. Postrvi smo samo nasolili, spekli in zraven postregli tržaško omako in rezine limone. Lep dan in veliko se smejte
16. apr 2007 10:04
Prva možnost: Ribe (že pripravljene) naložiš na rešetke žara (žar naj že pojenjuje). Obrneš, ko odstopijo, odstopijo pa, ko so dovolj pečene s spodnje strani. Obrneš samo enkrat! Druga možnost: Nabaviš posebne rešetke (košarice) za pečenje rib. V njih ribe na odprtem žaru spečeš najlažje, ne da bi koščki leteli v žar. Tretja možnost: Ribo ali več skupaj z vsemi začimbami in dodatno zelenjavo nepredušno zaviješ v Alu folijo in na žar z njo. Po mojem najboljša varianta, vendar v končnem vtisu ni pravega občutka peke na žaru. Je pa bilo o peki rib na žaru napisanega že ogromno in vsak posameznik ima svoje mnenje o tem in seveda svoje izkušnje. Povedal pa bi samo to: Tudi v tako opevani Dalmaciji sem že jedel ribe z žara, ki so imele okus po čevapčičih. Previdno torej z začimbami, pustimo ribi, da obdrži svoj okus po morju (okus po onesnaženi reki pa je res bolje prekriti z začimbami). In riba ne potrebuje veliko časa, da je pečena, vsega nekaj minut. Lep dan vsem skupaj! Boris booris
16. apr 2007 22:13
Hvala Booris za izčrpne podatke,mislim da bom začela kar po vrsti in probala vse 3 možnosti.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem
Enostavna zelena juha