16. apr 2007 17:11
Jade mi je zelo všeč in zelo domiselno.Bravo
16. apr 2007 17:11
Jade mi je zelo všeč in zelo domiselno.Bravo
16. apr 2007 17:21
Jade, čestitam, res si se potrudila riba-ribica
16. apr 2007 18:22
jade, bravo, luštna čebelica! Ali je čmrlj? (fant bi rekel, da je čmrlj, zanj je vse čmrlj;) NO, bom trenirala torte, da bojo že lepe, ko se bo dete zavedalo oz. znalo ločit lepo torto od grde... Mam še mal časa, a ne?;) Veri
16. apr 2007 18:27
Veri to je mutirana čebela. jade
16. apr 2007 18:27
Jade, full lepo, bravo!!! lidka
13. jun 2007 21:14
Jaz pa rabim nasvet glede količine maslene kreme: potrebujem jo za premaz za torto, predno jo obložim s ticino maso. - ali je dovolj, da zmešam po 250 g masla in sladkorja? - ali mora biti sladkor v prahu? - v kolikor delam masleno kremo z limoninim sokom ali je res potrebno vodo in sladkor kuhati cca 1 uro? Hvala za nasvete že vnaprej!! Simona
13. jun 2007 21:46
Sladkor vsekakor mora biti v prahu, 250 g masla bo več kot dovolj, glede soka pa ne vem,ker še nikdar nisem delala maslene kreme z limoninim sokom. Se ne bo sesirila?
Mamamia
mamamia
14. jun 2007 5:53
Navajam recept za masleno kremo, ki sem ga dobila na tečaju pri mojstru Goljatu: 1 kg masla ali margarine 1 kg sladkorja sok pol limone Sladkor skuhamo s 1/2 l vode in limoninim sokom do NITKE, ohladimo in primešamo penasto umešanemu maslu oz. margarini. To je osnovna krema, kateri lahko dodajamo določene sestavine in arome, ki kremi spremenijo ime in namen (kava, čokolada, lešniki, orehi,...) Iz tega recepta izvira moje vprašanje glede limoninega soka in časa kuhanja, vendar bom verjetno kar poenostavila in kremo naredila iz masla in sladkorja. Simona
14. jun 2007 7:16
Jaz sem za eno okroglo torto (premer 26 cm) porabila 150 g masla in 100 g sladkorja. Maslo sobne temp. sem mixala s sladkorjem v prahu dokler ni ratalo penasto in skoraj belo. Torto sem premazala na tanko in oblekla s tičino maso. jade
14. jun 2007 8:03
Super ste, take nasvete sem rabila, hvala, Simona SimonaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | malaga |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tiramisu
Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi