klapa živio
ali ima kdo natančen recept za vinsko omako ker sem jo zadnjič skušala narediti pa se mi zdi da ni bilo podobno vinski omaki .prosim za pomoč. najlepša hvala v naprej
klapa živio
ali ima kdo natančen recept za vinsko omako ker sem jo zadnjič skušala narediti pa se mi zdi da ni bilo podobno vinski omaki .prosim za pomoč. najlepša hvala v naprej
14. apr 2007 12:39
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=451 http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4119 v bazi sem našla tadva recepta. MissLady
14. apr 2007 13:46
V posodo daš olje (lahko tudi malo kocko masla), na to daš moko, kakšni dve žlici, premešaš le toliko, da se pomeša z oljem, doliješ 3 dcl vina in 2 dcl vode. "Popopraš" s cimetom, vržeš v to kakšnih 10 klinčkov, ščepec soli. Sladkaš po okusu, venda sigurno 5 velikih žlic sladkorja ali morda kakšno več.Omako delam po navadi z rdečim vinom, nič narobe, če je narejena z belim suhim.
Zraven gre krasno riž brez vseh dodatkov - le lepo kuhan.
Bo šlo?
(tako me je naučila moja oma, pa še marsikaj drugega, kar je preizkušeno in vedno uporabno)
titta
14. apr 2007 13:47
P.S.
Zakaj je tokrat pisava tako velika? prisežem, da nisem nobenega gumba stiskala....
titta
14. apr 2007 18:58
Titta, zanimiv postopek! Moja mama pa vedno najprej na maščobi prepraži sladkor, da se stopi in postane rahlo obarvan. PS: Kaj se zgovarjaš, da nisi gumbov stiskala smrketa
14. apr 2007 19:38
Ja, sem sprobala tudi poprej sladkor popražit in potem pride noter moka. Vendar mi je tak način bolj domač. titta
29. apr 2007 20:11
hvala vsem
29. apr 2007 20:20
Naša babica pa so jo delali z brajdešnico - kvinto, včasik tudi z gemajem, če so lehko očeti ke drpnili. Tak je bla močna, ka še mam zaj posledice. tumpika
29. apr 2007 20:56
Ah, najboljša je iz domače izabele, aromatičnega vinca. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)