17. feb 2015 13:05
Bom še jaz o rižu. Moja mami ga nikoli ni marala, zato sem ga zelo redko jedla kot otrok. Jaz pa imam zelo rada riž.
Moja prva zelenjavna rižota ( lahko bi rekli zelenjavni riž) je bil iz paraboild riža- po moje Bali ali Uncle Bens. Vsem zelo všeč, še moja mami je bila navdušena. No tako smo zelenjavne riže kuhali samo iz tega riža, včasih sem dodala kak košček piščanca, bistvo je bilo, da je bilo veliko zelenjave. Vedno sem ga podušila- opranega, preden sem dodala tekočino 1:2 in nič mešala. Sem pa pazila, da se ni prekuhal in takoj odkrila pokrovko.
Še zdaj enako pripravljam, le da sem pri nakupu pozorna, da so zrnca res rumena, ne bela. Ker s tem belim pa mi rata vse pocasto. ( lidl, eurospin). Zadnje čase kupim ali od domače kašče, bio v Hoferju, Natureta.
Seveda pa sem začela kupovati tudi okrogli riž za rižote, pridejo sočne kot je treba le domačih navdušencev nimam. Meni pa so zelo okusne.
Tako da največkrat kuham zelenjavni riž, meso je pa priloga. Ali pa kako perutko ali bedrco noter zaradi okusa skuham, pa preden pride mož hitro odstranim, da ne vidi perutnine, ki je ne mara.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi