22. feb 2015 8:25
Hvala lepa mamamia. Ob priliki obiščem in se izgubim med policami!
Sem pa že (in to pri drugem poskusu!!!) skoraj izpilil tehniko za perfektni puhast riž.
Ne vem, ako veste in ako verjamete, ampak očitno ponovno velja tisto : MANJ KOMPLICIRAŠ,BOLJŠE JE.
Delal sem po nasvetu,nam tako ljubega in nenadomestljivega Oliver-a ( https://www.youtube.com/watch?v=gx9h65E433M) in nastala je HARMONIJA za oči in usta.
Prejšnič je bil preveč moker,saj sem ga činken predolgo kuhal. Kot je napisal že EŽOJ, je treba eksperimentirat in ugotoviti čas, kateri naredi nam najbolšejšo konsistenco, za vsako vrsto riža posebej. Pri meni je okoli 8min, ravno prav.
Do popolne perfekcije in zlitja okusov je še dolga pot (a ne predolga). Getting there!
hedonist: Imate še kakšen nasvet? Več delite z nami, lepšejše bo! Riž je meni ena izmed treh dodatkov pri prehrani in zatorej bi rad užival v celotni paleti okusov in pripravo izpilil v nulo!
Mamamia: Zakaj takšno mnenje okoli parboiled riža? Kolikor razumem, je parboiled način priprave v industriji. Pomeni,da se ne more razkuhati, pa če ga še tako dolgo pacamo. Drži?
Kaj vam pri njemu ne tekne?
Kaj govori parboild rižu v prid in kaj v slabost?
hedonist: Vaše mnenje glede parboiled riža, prosim.
Če pa pomislim na to, kakšne travme sem doživljaj, ko sem si pričel sam kuhati riž. Vam raje prišparam štorije.
Le eno napišem. Imel sem ga za kralja kuharskih podvigov in ga dajal v kategorijo POTICE!! Zakaj? Ker me je mama od moje bivše v to prepričala. Edino kar gre in doprinese k dobremu rezultatu je; tadaaaa, riž iz vrečke od UNCLE BEN's. No, je pa res da so gospa bili "iz višjega sloja" in je kuharija pomenila le sredstvo za dosego cilja. Za vse drugo pa smo ven hodili. Se pa tudi nisem pritoževal ;)
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---