14. apr 2007 7:57
Točko tako je, kot ste pisale. Beli riž mora biti malo bolj pocast, za rižote pa ne toliko. Meni pa se nikoli ne spaca, tudi če uporabim čisto navadnega merkatorjevega. Res pa je, da mi je boljši okus kakšnega drugega. Italijani prisega jo na riž Gallo - petelinček :), dobi se ga tudi pri nas. Tudi Uncle Bens je dober.
Jaz riž potem še "pečem". O tem veliko ve in ja tudi pisala naša mamamia. Pri nas ga najprej skuhamo v razmerju 1-3, potem kuhanega obvezno splaknit pod vodo, kot pašto, nato pa hop malo na čebulico, česen in olivno olje, dodaš začimbice, soliš. Dobro je tudi, če vanj naribaš malo sira, dodaš še par koščkov masla, toplega pokriješ s pokrovko in pustiš 5 min na strani, da se sirček in maslo raztopita.Takega lahko ješ samostojno kot prilogo, je pa tudi osnova za razne kombinacije. Posebej narediš omakce po izbiri, zelenjavne, mesne ali pa ribe, potem pa zmešaš - kot pri makaronih in še malo podušiš. Njamiii je.
Res pa je, da sem jedla že zelo neokusen riž, tudi sama od začetka nisem znala prav dobro :))
dober tek, katka