Pozdravljeni!
Vem, da ta tema ni ravno kulinarična, ampak vem, da ste tu vedno pripravljeni pomagati.
Moja nečakinja je stara 5 mesecev in ima težave s kožo. Sicer " diagnoze " pediater ni postavil, ima pa skoraj po celem telesu rdeče flekce - zgledajo kot eni lišaji. Pa še srbenje je zelo prisotno. S tem se že bori od 3 tedna po rojstvu. Sicer je par dni dokaj dobro, potem pa se spet poslabša.
Za srbenje ji je pediater napisal kaplice fenistil, po katerih ni bilo nič boljše, zato so jih prekinili. Za nego kože pa sestra uporablja mleko od Aderme.
Ja in končno k mojemu vprašanju. Ima katera izkušnjo, da so te " alergije na koži " izginile po prenehanju dojenja ???? Namreč Nika je še vedno pri dojenju brez dodatkov. Ko sta bili pri dermatologinji, je rekla, da so krivci za takšno stanje na koži - njeni hormoni. Če bi to bilo res, bi to moralo po prenehanji z dojenjem izginiti.
Ima katera mamica izkušnjo s čim namazati ali uporabiti katere druge kapljice, da naše pikice ne bi tako srbelo ????? Saj sestra ne ve več kaj naj dela, ko vidi, kako se praska. zato se je odlločila, da bo šla do alergologa. Prosim, če mogoče kdo pozna kakega zasebnega alergologa ( drugače je treba dolgo čakat) iz okolice maribora, ptuja ali murske sobote.
Bila bi hvaležna za vaše odgovore, še bolj pa moja sestra in njena pikica!
multicolor
multicolor