rimljanka in ostale vrtnarice po duši, lepo prosim, na pomoč!
V kuhinji si bom spet uredila začimbnice in zelišča v lončkih (čez zimo je najina kuhinja na žalost pretemna in je preživela le ena rastlinica, nisem prepričana, ali meta ali melisa, moram preverit, zdaj je v bolj klavrnem stanju...) In ker sem pri rožicah bolj neuka, se spet obračam na vas.
No, zadnjič pa sem v semenarni nabavila kar nekaj začimbic in jih bom presadila. Ker mam pač par fiksnih idej, kako mora kuhinja zanimivo zgledat, sem se odločila, da jih bom posadila skup v star vok, ki je svoje že oddelal. Na dno bom dala plast kamenčkov, da se ne bo nabirala voda v zemlji, to ni problem, sem že delala tako in je šlo.
Kar me pa zanima je: katere začimbe lepo rastejo skupaj? Vem, da niso vse za skup, da se ene zelo razrastejo in jemljejo prostor drugim in da imajo nekatere strupene korenine (to vem za rožmarin, dejansko je na morju vse okoli njega pocrkalo, ne glede na to, kaj smo dali zraven, ko smo dali rožmarin ven, je pa vse na istih mestih krasno rastlo). Rožmarin bom torej imela v svojem lončku, potem pa upam,da se bo čez poletje tako razrastel, da bo preživel tudi zimo na balkonu, primerno zavit v slamo, seveda...
Torej zanima me, če so še kake take cake? Rada bi imela: meto, meliso, žajbelj, timijan, baziliko, vijoličasto baziliko, drobnjak, petršilj, kodrasti petršilj, koriander,... skratka bolj ali manj vse, kar se dobi, hihi... Ali se katere ne marajo med sabo?
Veri
Temo je spremenil(a) Veri dne 05. apr 2007 13:23:04