Spoštovani, vesel bi bil, če bi mi lahko kdo izmed vas napisal recept za GRATINIRANE AJDOVE PALAČINKE. HVALA
Aleš Blatnik
Spoštovani, vesel bi bil, če bi mi lahko kdo izmed vas napisal recept za GRATINIRANE AJDOVE PALAČINKE. HVALA
Aleš Blatnik
4. mar 2002 2:10
Hojla! Ablatnik. Gratinirati palačinke pomeni, da jih v pečici popečemo, da dobijo lepo skorjico. Enostaven recept ti je, da pripraviš sirov nadev. Palačinke z njim namažeš, jih daš v pomaščen pekač in preliješ s skuto, pomešano s kislo smetano, razžvrkljanim jajcem, malo sladkorja, malo limonine lupine in ščepcem cimeta. Takšne dobijo v pečici prav prijetnega okusa in lepo rjavo skorjico (če jih ne zapališ). Če želiš pa kaj posebnega, napiši. LP Ažokoh!
19. maj 2004 19:39
Ali je ajda v masi za palačinke ali v nadevu? Je ajdova moka ali .... Kako pa gre skupaj sir z sladkorjem? Kaj pa cimet in sir? Nisem še slišala teh kombinacij - sem pa radovedna če jih kdo pozna. Lumpica
19. maj 2004 20:05
živjo Ablatnik jaz jih namažem s skuto ,naložim v pekač namažem s kislo smetano in porinem v pečico.Pečem na 200 toliko časa ,da se dobro zapečejo. LP goga gordana pintarič
20. maj 2004 8:34
matjaž ni govoril o siru v ožjem pomenu besede, ampak skuti. ta seveda gre zelo skupaj s sladkorjem, cimetom, limono.... ajdove palačinke pa so verjetno mišljene narejene iz ajdove moke oz. mešanice pol ajdove-pol navadne moke
15. okt 2004 9:05
Iskala sem recept za ajdove palačinke z orehi. Glede na sestavine - testo kombinirano z ajdovo in navadno moko ter nadev iz orehov in kisle smetane, morajo biti odlične. Vse skupaj pa še vedno lahko gratiniramo v pečici na zgoraj opisan način. Če ima kdo preizkušen recept, naj ga prosim vpieše v bazo receptov. lp Ana Ana
15. okt 2004 12:33
Lumpica, jaz delam ajdovo potico s skuto in je odlična. Ti okusi se zelo ujemajo. Probaj, nimaš kaj zgrešit. lp Vesna Vesna Milek Recko
15. okt 2004 16:39
Vesna prepričana sem da je izvrstna in ker imam rada ajdo... Povej mi samo razmerje med mokami in ajdovo najbrž popariš. Zgoraj sem pa mislila sir dobesedno in me še zdaj meša da je sir lahko tudi skuta. Mislila pa sem tudi, da bi se mogoče klasične palačinke polnile z ajdovo kašo. Ti sigurno veš kaj o tem, čene pa najbrž boš kaj stuhtala. Lumpica
5. avg 2011 13:33
Običajno dam nekje 1/3 ajdove in 2/3 navadne moke, ne poparim. Lahko vzameš že pripravljeno mešanico za kruh, tam te skrbi z razmerjem ni.
Nadev: skuta in rdeči ribez/robide/višnje, ter popečem v pečici.
OlivaBKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Najbolj enostavni piškoti s črto
Pizza s pršutom