Draga dekleta, prosim za hitro'>o pomoč! Ima katera preizkušen recept za makov nadev za potico'>o? Danes jo'>o bom spekla, ker si jo'>o moj dedi grozno'>o želi, jedel je ni pa odkar je umrla babica... torej 12 let. Res bi rada, da uspe...
LP,
ela
Draga dekleta, prosim za hitro'>o pomoč! Ima katera preizkušen recept za makov nadev za potico'>o? Danes jo'>o bom spekla, ker si jo'>o moj dedi grozno'>o želi, jedel je ni pa odkar je umrla babica... torej 12 let. Res bi rada, da uspe...
LP,
ela
3. apr 2007 7:57
Sama delam makovo potico tako, da mleti mak zmešam samo s kislo smetano, malo ruma, sladkorja in limonino lupino. Pustim par ur, da se mak fajn prepoji in je nadev gotov. To mi svetovala ena starejša gospa in je zelo v redu. Ponavadi sem vedno mak poparila z mlekom....ampak potem smo vedno imeli več maka med zobmi.....pri tem nadevu pa ni tega. Verjetno pa ti bo kakšna bolj izkušena kuharica svetovala še kaj. lp Bojana
3. apr 2007 8:23
Bojana, hvala za enkrat! Problem je samo v tem, da nimam danes toliko časa...mama gre k dediju že ob enih, zgleda, da bom morala delati kar z mlekom, da bo pravi čas! Bom pa preizkusila to naslednjič! Lp, ela
3. apr 2007 8:43
Poiskusi takole : 250 g masla 250 g sladkorja 1 rumenjak mešaš toliko časa da naraste in postane svetle barve. V to zmešaš ( ohlajeno ) 1/2 kg mletega maka, ki si ga že prej skuhala v cca 1 litru mleka. Namažeš in zaviješ. Meni je ta fila najboljša. Jaz dam v makovo potico še rozine. Poiskusi ! Lep pozdrav, Kalvdiaj
3. apr 2007 8:55
ela jaz vedno delam po receptu sestre vendeline in je super, letos bom na isti način probala še konopljino potico. če želiš ti preskeniram recept... p
3. apr 2007 9:16
Majamarko, lepo prosim!!! ela
3. apr 2007 9:25
to je samo fila, če pa želiš še recept za testo pa lahko še to... p
3. apr 2007 9:48
Najlepša hvala, Maja!!! Bom naredila tako. Testo mi pa že vzhaja! Je pa to verjetno nadev za potico iz 1/2 kg moke, ne? ela
3. apr 2007 9:57
v receptu za testo je navedeno 60 dag moke, žlička soli, 2 rumenjaka, 5 dag sladkorja, žlica ruma, približno 3 dl toplega mleka, 5 dag masla ter kvasec - 2 dag kvasa, malo mleka, 1/2 žličke sladkorjaneznan uporabnik
3. apr 2007 12:10
V makov nadev - delam podobno ot je v receptu sestre Vendeline - zelo zelo paše limonina lupinica in vanilija. Včasih smo jo doma pekli ob vsakih praznikih, ker je imela teta probleme z žolčnimi kamni, pa ji ta ni tako škodila kot orehova potica. Mojim pa ne dopade preveč, zato je že kar nekaj let nisem pekla. tedi
3. apr 2007 13:21
Na mleku poparjen mak vmešam v vanilijev puding,dosladkam z medom,dodam rozine ali na drobno narezane "kloce"in nadev je končan. ati zlatiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Debeli špageti s poletno zelenjavo
Orehova rolada