8. apr 2007 23:39
Lahko se pritožujemo kolikor hočemo nad varnostniki, ampak če bi vedeli, koliko robe se pokrade v trgovinah...jih lahko tudi razumemo, zakaj so tam.
Ena gospa, ki je imela trgovino na vasi, je enkrat pripovedovala o gospodu, ki je vsak dan pol špeže ukradel, pol pa plačal. Pa mu ni mogla nič, ker bi ji naredil več škode, ko bi pred drugimi hotel oprati svoje ime tako, da bi cela vas vedela.
Pa še to - morda se nam res zdi, da so varnostniki pristranski in pregledujejo ljudi določenega izgleda. Res je, da lahko krade vsak, pogosto kakšne fine gospe, za katere bi človek ne verjel... ampak iz mojih izkušenj - iz lastne trgovine - največ kradejo najstniki, ki jim itak ne moreš nič, tožiti moraš starše, postopek pa traja tako dolgo, da prej preboliš tisti par hlač...zato naj se ne čudijo, ko jim dobesedno dihaš za ovratnik. Pač sem raje previdna, če nese torbo v že tako majhno kabino za pomerjanje (druge zaščite proti kraji razen lastnih oči pa nimamo), odkar si je ena tri pare hlač tlačila v torbo, naslednjič je izginil kup petih enakih majčk s police, pa samo trenutek nepazljivosti... Enkrat nam je en mlajši moški sezonski zidar pokradel nekaj kosov adidas oblačil tako, da jih je oblekel pod bundo in izginil... Od takrat sem pozorna tudi na take... Sicer pa take stranke same opozarjajo nase tako, da se stiskajo skupaj in obračajo hrbet, sumljive so tudi tiste, ki imajo veliko torbo s krajšimi ročaji na ramenih in jo močno tiščijo k sebi, kljub temu, da jih ovira pri ogledovanju oblačil.
Mi je zelo žal, ampak denar je naš, od ukradenih oblačil ne zaslužimo nič, zato moraš na žalost biti pozoren na vsakogar... Verjetno bi bili vsi trgovci srečni, če bi lahko vsem zaupali, pa nebi rabili varnostnikov...
matilda