Spomnim se, da je nekdo spraševal, kako posvojiti hrta. Danes sem dobila mail s tem naslovom
Upam, da še pravi čas.
LP
juhica
Spomnim se, da je nekdo spraševal, kako posvojiti hrta. Danes sem dobila mail s tem naslovom
Upam, da še pravi čas.
LP
juhica
30. mar 2007 16:35
Podpiram takšne akcije, pa vendar moram opozoriti bodoče lastnike na naslednje - pazite, če boste vzeli psa, ki je bil namenjen za lov in še posebej, če je bil namenjen za tekme - ti psi so namreč dresirani, da lovijo nekaj majhnega, kar teče oz. beži pred njimi - znan mi je primer, ko je gospa posvojila takšnega hrta - na žalost ima velike težave, ko gre z njim na sprehod v park - lovi in tudi napada vse kar je majhnega. Ker pa je pes poleg vsega še zelo velik in noro hiter je problem seveda velik. Samo v vednost. Psi so gracioznega videza, pri nas redki in atraktivni, zato se zna zgoditi, da bo kdo razočaran in posledično bo pes zopet končal v zavetišču ali še kaj hujšega. Seveda pa se da z obilo potrpežljivosti in volje pa tudi znanja o psih da marsikaj urediti. Vprašanje je le, če je vsak to pripravljen narediti. lp, vanjatajnsek
2. apr 2007 19:43
Sem čisto nova na tem portalu. Ob brskanju po primerni ideji za moj naslednji obed pa presenečena naletim na tole temo! Moram povedati, da poznam kar nekaj teh posvojenih hrtov. Z mojim kosmatincem jih srečujeva po LJ in počasi postajamo prijatelji z nekaterimi med njimi. Kolikor vem, nobeden od njih do zdaj ni imel nobenih problemov. Vodja te organizacije, ki pomaga hrtom mi je žadnjič dejal, da imajo vsi hrti po naravi močen lovski nagon, da ne gre za razlog dresure po lovu in da takšni so. Da so tudi afganistanski hrti in borzoji povsem enako krvoločni. Zato se hrte spusti s povodca samo tam, kjer so varni oni in druge majhne puhaste živalce, npr. mačke. Kdor bo imel zanimanje za posvojitev kakšnega od teh ubogih revežev hrtov, se bo obrnil na pomochrtom.org. Jaz verjamem, da ljudi seznanijo o plusih in minusih hrtov. Izvedela sem tudi, da tisti, ki ugotovijo, da življenje s hrtom pač ne gre, hrta morajo vrniti nazaj društvu in nato oni dalje poskrbijo za primeren dom. Kar je po mojem mnenju edino pravilno in odgovorno. Sicer pa sama mislim, da je vsak pes zgodba zase. Sama imam labradorca, ki je zelo lepo vzgojen, socializiran in ima rad družbo ostalih živali - pa je tudi rešenec iz azila. Poznam pa nekaj primerkov te pasme, ali npr. prinašalcev, setrov, ki so vse prej kot enostavni psi. Čeprav zgledajo nežni.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušene školjke s pivom na sredozemski način
Mandljevi piškoti