Matjaž je pozabil še: sogan (sagan) dolma. Matjaž, ko sem tole tvoje prebral, sem se takoj spomnil sogan dolme, pa vzamem kuhinje balkana v roke in jo tam res ni. pol pa vzamem dve turški kuharski knjigi ( jed naj bi bila turška ) in tudi tam ne najdem, pol pa vzamem v roke dve bosanski kuharici ( knjigi, da ne bo kakšne pomote ) in tam najdem recept. To je drugače polnjena čebula. Zanimivo, da se da poskusit v Sloveniji, prosil bom Jernaja, da uradno zadolži mamamio ( ona je s tega konca, pa egzotiko ima rada ) da naj obišče restavracijo Miraz ( po slovensko dota , piše modernizirana bosanska restavracija, kar koli to pomenilo ) Meljski dol 1, Maribor, in poroča. Na internetu sem prebral da imajo tudi sogan dolmo.
ežoj Ežoj, mamamia bila v Mirazu že več krat. Izkušnje zelo pozitivne. Že oprema lokala je pristna (dva stola nista enaka, komode s kvačkanimi prtički, ornamenti kot v pravi mali bosanski hiši - kaj hočemo, "gazdarica" je iz tistih krajev doma). Hrana pa temu primerna; krompiruša, burek, sirnica, sogan dolma, begova čorba (res, še beg bi si prste polizal), čevapi, jagnjetina. A tek tufahije, bolan, i baklava. A na kraju - rakijica...E sad...Lahko zmeniš tudi za sać, bosnu ti rosnu...A sem bila dovolj jasna? Pridi, pa te peljem tja. Sicer pa ni težko najti, ko se iz MAribora po strai cesti, Šentiljski, nameniš izven MAribora, je to takoj v Košakih. In še nekaj: Miraz ni eksotika, to je naše, domače, ežoj!!!!! Čakam, čakam...Mamamia
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 30. mar 2007 16:52:21 |