21. jul 2008 12:24
Drage punce! Sem šla malo srfat po teh straneh, ker kar prekipevam od jeze. Namreč šivam in že dva dni se ukvarjam z nastavitvami na overlocku, da bi končno lahko dokončala majice, ki jih imam cel kup. Imam stroj bernina 1300dc, ki je stara točno eno leto. Sem kar nekaj šivala z legendarno bagatovo ružico, ki sem jo dobila za 18 rojstni dan. In po še enkrat toliko letih sem si omislila overlock v kombinaciji s pokrivnim, da se končno profesionalno lotim robljenja majic. Zame je nakup predstavljal celo filozofijo in bog pomagaj, zgleda da še ne dovolj. Overlock šivi so zelo uporabni, seveda poleg vseh 13 ih ali koliko jih je že, uporabljam le 3, kar se tiče pokrivnega šiva pa je katastrofa. Že ob nakupu sem bila v dilemi, ker so mi povedali, da je potrebno spreminjati nastavitve, a je bila razlika v ceni za stroj samo za pokrivni šiv dovolj prepričljiva, da sem se odločila za kombinacijo.Nastavitve so zdaj mala malica proti težavam s šivanjem... Pri navadnem bombažu šivanje ni problem, pri šivanju jersija pa ne gre in ne gre in prav nesrečna sem in ne vem več kaj naj naredim. Zdaj že vem, da sem ga polomila, ker kolegici, ki ima pfaffa le za pokrivni šiv, vse uspe na kakršnemkoli blagu, jaz pa cel kup majic, ki natančno eno leto čakajo name, da sem se spet skorajžila in poskusila še enkrat, še zdaj nisem uspela zarobit. Da otrokom ne bodo več prav, mi je jasno, ampak moja trma, da za tako drag stroj daš tako bogatstvo, potem pa ne gre in ne gre.. Pri širokem pokrivnem šivu mi zgornja šiva ves čas preskakujeta in seveda so potem tudi na spodnji strani presledki. Vse možne nastavitve sem že premaknila, na gor na dol, zamenjala sem igli, če bi bili slučajno uničeni, pa nič. Me ima, da bi šla nazaj v trgovino in bi mi kar oni zarobili majice..Ko sem bila pri njih na tečaju smo vse delali na bombažu in je res delalo, na raztegljivih materialih pa ne rata nič. No dušo sem si odvezala, vseeno pa me zanima, če ima katera kakšno idejo, kako se lahko rešim te more. Hvala, pa lepo bodite. pirijoža