Uši

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 25. mar 2007 20:22 | ogledi: 5.636 | odgovori: 10

Že dva tedna imamo zelo nadležno težavo. Hčerka je iz šole prinesla uši in sedaj se jih ne moremo rešiti, čeprav smo jih že dvakrat prali in šampon (nix) je bil 30 min na glavi, pa jo vse še vedno srbi in tudi gnide so še gor prilepljene, čeprav jih vsak dan izčesavamo. Kaj naj še naredimo, saj piše, da se lahko lase pere samo 1x na teden, da se ne razdraži lasišče. Posteljnino smo zamenjali, glavnike in gumice smo oprali.... Ali obstaja še kakšna rešitev. Hvala za vsak odgovor

ariella

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

25. mar 2007 23:52

Priporočam ,da kupiš prah pitroid.Tudi jaz sem dala vse skozi ,ampak je bil prah najbolj učinkovit. balu

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

26. mar 2007 8:44

Mi imamo že drugič uši. Tako da sem klicala razredničarko naj nekaj ukrenejo, ker tako nikamor ne pelje. Šampon nux ni nikakor pomagal, porabila sem tri, pa so uši še vedno bile prisotne. Kupila sem AESCULO GEL L, ga namazala na glavo, razporedila s tistim glavničkom ki je priložen, tako da se je oprijel čisto vsakega lasa. Na glavo dala polvinilasto vrečko, da se je vse cmarilo dobre pol ure, nato sprala, posušila lase in še enkrat pregledala vsak pramen posebej in odstranila ročno morebitne gnide. Zamenjati je potrebno tudi posteljnino. Le na takšen način smo se jih znebili in je bil en mesec mir, do včeraj, ko so se pojavile nove gnide. Na srečo sem imela še šampon doma. lp bina

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

26. mar 2007 10:45

moja starejša hči.....je bila dobesedno vaba za uši....kadarkoli je prinesla domov sporočilo, iz vrtca iz šole....jih je dobila!!! mlajša nikoli.....boh ve zakaj jih je tako privlačila.... Tako, da smo imeli večen boj , vsi štirje smo se šamponirali.....vendar pri starejši je moral biti še postopek TREBLJENJA. Dala sem jo pod močno luč in trebila gnido za gnido iz vsakega lasa posebej, ne pozabi jih počit, ker takrat veš, ko trebiš dan za dnem, če še vedno poči, je na glavi še vedno uš, ki nese nove gnide......ja vem sranje je to..... in potem smo to delali 1 teden..., pa 14 dni...pa pride dan, ko gnide spet pokajo....sem čisto poblaznela....šampon ni poceni, moj čas trebljenja 2 uri na dan, ker ima goste dolge lase...pa nobenega rezultata. Takrat sem jo začela zasliševat, s kom si v šoli, s kom stikaš glavo...???? Ali ostali starši ne čistijo tako kot mi??? Pa je postala pozorna....pred njo je sedela sošolka, sredi ure zagleda, kako ji nekaj leze po glavi.... ( 14 dni od obvestila!!!) Šla je k razredničarki, povedala....deklica je imela dobesedno požrto glavo, v laseh pa toliko uši, da bog se usmili. MAMA NJENA ???? V glavnem, deklico so zaradi pritiska ( pa pikica ni bila nič kriva ampak jaz krivim starše) izpisali iz šole in jo dali drugam. To zgodbo povem samo za to, da moramo vedeti VSI, delati na čiščenju, takrat ko dobiš obvestilo iz šole, drugače se te packe ne iztrebijo. ŠE NEKAJ, kadarkoli so se pojavile uši, sem začela mojo preventivno špricat z lakom za lase, ta ušem zelo smrdi, ker uši gredo rade na čisto glavo! aha pa še nekaj barva za lase, če je noter peroksid...definitivno uniči vse leglo... Petra 1 Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 26. mar 2007 10:47:39

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. mar 2007 11:12

Če ne boš brala prejšnjega foruma o ušeh: mi smo se z ušmi borili več mesecev, hčera je imela pravo gojišče. Na koncu je pomagalo samo striženje čisto na kratko in potresti s pitroidom (prah).

Ne šamponi, ne električni glavniček, ne redno trebljenje uši (pri gostih laseh, kot jih je imela naša, je bil to pravi podvig), ne vsakodnevno preoblačenje posteljnine in menjava brisač - vse to skupaj ni zaleglo. Potem pa - frizerka je svetovala pitroid in je učinkovalo. To je seveda hujši primer če z ušmi ni huo, je morda dovolj samo šampon ali redno trebljenje. Mamamia

mamamia

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

26. mar 2007 12:40

Tako kot pravi mamamia smo tudi mi rešili problem z ušmi v enem dnevu s pitrodom v prahu. tamara1

dng  

član od: 17.2.2004

sporočila: 21

26. mar 2007 13:27

Pozdravljene! Na zalosto smo jih imeli tudi pri nasi hisi. Brr, Samo pomislim na usi in ze me vse srbi. Noben sampon ni pomagal... odpravila pa sem jih s kisom in cesanjem/trebljenjem veckrat na dan - lase temeljito umijte in splahnite, nato lase polijete z mesanico vode in kisa. Gnide dobesedno popadajo dol. Darja Sporočilo je spremenil(a) dng dne 26. mar 2007 13:28:21

mamamia  

26. mar 2007 20:52

No, kis, pa petrolej, kar smo tudi vlivali otroku na glavo, sem prej pozabila omeniti. Res, pri nas je bilo tako trdovratno, da je samo pitroid odpravil zadevo. Otrok je cel dan hodil s plenico, čvrsto povezano na ostriženi glavi, dodobra potreseni s pitroidom, in šele potem je bil mir. Brat, na katerem je nenehno visela, se je uši rešil po enem trebljenju in pranju glave, pri meni je bilo enako, ostali družiski člani uši sploh niso imeli, kljub vsakodnevnemu stiku z našim ušivim otrokom, pri katerem pa,- tako kot sem rekla, je trajalo več mesecev, preden nam je uspelo. Še danes mi je slabo, ko se spomnim tistega pokanja gnid...Mamamia mamamia

Longeta  

član od: 6.3.2007

sporočila: 40

27. mar 2007 10:05

Mene pa zanima, kje se dobi prašek petroid? Longeta

mamamia  

27. mar 2007 10:14

V lekarni in tudi semenarnah (ker je to insekticid; mene so vprašali, koliko potrebujem, pa sem vprašala, kolikšna so pakiranja - sem skoraj padla po tleh, ko so rekli, da imajo tudi pet kg vreče). Imajo pa tudi take dozice kot da bi posipavala sladkor v prahu, mislim da je v njih okoli 20 dag prahu.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti