26. mar 2007 10:45
moja starejša hči.....je bila dobesedno vaba za uši....kadarkoli je prinesla domov sporočilo, iz vrtca iz šole....jih je dobila!!!
mlajša nikoli.....boh ve zakaj jih je tako privlačila....
Tako, da smo imeli večen boj , vsi štirje smo se šamponirali.....vendar pri starejši je moral biti še postopek TREBLJENJA.
Dala sem jo pod močno luč in trebila gnido za gnido iz vsakega lasa posebej, ne pozabi jih počit, ker takrat veš, ko trebiš dan za dnem, če še vedno poči, je na glavi še vedno uš, ki nese nove gnide......ja vem sranje je to.....
in potem smo to delali 1 teden..., pa 14 dni...pa pride dan, ko gnide spet pokajo....sem čisto poblaznela....šampon ni poceni, moj čas trebljenja 2 uri na dan, ker ima goste dolge lase...pa nobenega rezultata.
Takrat sem jo začela zasliševat, s kom si v šoli, s kom stikaš glavo...???? Ali ostali starši ne čistijo tako kot mi???
Pa je postala pozorna....pred njo je sedela sošolka, sredi ure zagleda, kako ji nekaj leze po glavi....
( 14 dni od obvestila!!!) Šla je k razredničarki, povedala....deklica je imela dobesedno požrto glavo, v laseh pa toliko uši, da bog se usmili. MAMA NJENA ????
V glavnem, deklico so zaradi pritiska ( pa pikica ni bila nič kriva ampak jaz krivim starše) izpisali iz šole in jo dali drugam.
To zgodbo povem samo za to, da moramo vedeti VSI, delati na čiščenju, takrat ko dobiš obvestilo iz šole, drugače se te packe ne iztrebijo.
ŠE NEKAJ, kadarkoli so se pojavile uši, sem začela mojo preventivno špricat z lakom za lase, ta ušem zelo smrdi, ker uši gredo rade na čisto glavo!
aha pa še nekaj barva za lase, če je noter peroksid...definitivno uniči vse leglo...
Petra 1
Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 26. mar 2007 10:47:39