24. mar 2010 19:50
Če ima Joško zvezdico, potem je zaenkrat to edina ozvezdena restavracija, v kateri sem jedla. Korektno, zanimivo, nisem pa padla dol.
Lani sem potovala po Italiji z Mišelinovim vodičem, pa vodičem po italijanskih gostilnah, ki ga izdaja italijanski Slow food, pa še z eno božansko knjigo, ki se ji reče An Appetite for Umbria. Neuspešno sva skušala naskočiti ene par mišelink, pa se je neizogibno zgodil eden od naslednjih scenarijev: 1. ali je bila restavracija tisti dan, ko sva bila tam okoli, zaprta, ali pa 2. so bili rezervirani za nekaj dni vnaprej.
Sva pa jedla v nekaj restavracijah, ki so tudi priporočene v Mišelinu (pač brez zvezdic) in z mirno dušo lahko rečem, da je bilo povsod drugje bolje (in ceneje). Mišelinu se tako do nadaljnjega odpovedujem (in grem čimprej nazaj v Umbrio preverit preostale restavracije iz moje čudovite bukve). V bistvu me je najbolj fasciniralo dejstvo, da se restavracije v vseh omenjenih gurmanskih vodnikih skorajda ne prekrivajo...
Je pa prijateljica v Rimu jedla v znameniti Pergoli, ki ima 3 mišelinke (to je izvedela kasneje), in je bila razočarana.
strelka