Akvarij

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

tema odprta - 24. mar 2007 18:04 | ogledi: 1.319 | odgovori: 7

Zanima me, če ima kdo izkušnje z akvarijem?

Včeraj sem namreč kupila akvarij in v sredo bom vanj naselila neonke? Zanima me, če im kdo kake izkušnje z neonkami? Ali res potrebujem šotni filter ali se kupi kak pripravek in kdaj ga moram dati v vodo?

lp

cimetovka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

24. mar 2007 18:40

Včasih smo se kar precej ukvarjali s temi stvarmi in me ne mika več. Dela je veliko, je pa res, da je lepo za pogledat. Kar se tiče neonk ti lahko povem to, da samica odloži ikre. Mi smo ikre zaščitili z zelo drobno mrežo, sicer bi jih samica kar sama pojedla. Ko samček ikre oplodi smo dali obe ribici v drug akvarij ker sicer se zgodi, da mladice pojesta. Če boš imela živorodke boš morala ravno tako paziti, da ti jih odrasle ribe ne pojedo. Mi smo to reševali tako, da smo naluknjali litrško plastenko in brejo samičko dali vanjo tik predno je imela mladice. Mladice so skozi luknje popadal iz plastenke v akvarij in tako jih odrasla riba ni mogla pojest. Mladike in stare ribe itak ne boš mogla imet v skupnem akvariju. Po mojem je najbolje, da si nabaviš še kako knjigo. Tega je dovolj. Tudi gojitelji ti bodo dali kake dobre nasvete. lp Vesna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. mar 2007 20:26

cimetovka, obstaja veliko literature na to temo. Pod pod noge in v knjigarno ali vsaj v knjižnico.

Tudi ribe so živa bitja in po moje bi bilo neodgovorno, če se ne bi vnaprej temeljito podučila o njihovipotrebah. Že voda iz vodovoda (klorirana,....) jim lahko škodi.

rimljanka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

24. mar 2007 20:48

Jasno! Zadeva mora imet čistilno napravo, grelec, termometer, razpršilec ......... Stvari se moramo lotit v celoti, sicer bomo imeli ribje pokopališče. Vse vrste rib ne sodijo skupaj. Moliji recimo, so izredno občutljive živalce, ki rabijo višjo temperaturo vode kot recimo gupiji. Tudi skalark ne moremo utaknit k nalim ribicam, saj bi vse požrle. Če se zadeve ne boš lotila iz prave strani, je škoda za ribice ki bodo morale umret. lp Vesna

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

24. mar 2007 23:42

Ko akvarij ustrezno opremimo za tropske ribice ( filter, grelec,akvarijska podlaga, rastline, primerno ogreti vodi iz vodovoda dodamo preparat za nevtralizacijo klora in težkih kovin), nato pa moramo pustiti 2-4 tedne da se v akvariju dovolj številčno namnožijo koristne bakterije, ki so potrebne za biološko ravnovesje. Torej zadeva res ni čisto preprosta , zato ti priporočam da se res malo strokovno opremiš, kot so ti že svetovali. Sicer pa neonke ne sodijo med zahtevnejše tropske ribice. Želim ti veliko užitkov v svetu akvaristike. Aki[pikapolonica]

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

25. mar 2007 9:48

Vso literaturo sem že preučila. Akvarij že stoji pripravljen z vodo. Zanima me pa če slučajno kdo izmed vas ve ali obstaja kak pripravek za mehčanje vode, ker se mi zdi, da se nabira vodni kamen. Tega podatka pa nisem nikjer našla. cimetovka

natkas  

član od: 13.10.2003

sporočila: 83

25. mar 2007 9:59

Vse podatke boš našla tukaj: http://www.akvazin.com/ Prijavi se v njihove diskusije in izvedela boš vse, kar rabiš za akvaristiko. Sama sem najprej imela 32 litrski akvarij, končala pa sem z 450 litrskim. Lepota me je popolnoma osvojila Ni lepšega v hiši, kot akvarij z lepimi ribicami.

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

25. mar 2007 10:04

mislim da obstajajo neki pripravki ki se jih vlije v vodo in potem pusti stati. vsaj jaz sem to počela, dobila pa sem to zraven akvarija. sama sem imela akvarij nekaj let, najprej manjšega, potem večjega. veliko je dela. ne bi si mislil. se ga po nekaj letih naveličaš. nektarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti