9. apr 2007 8:42
No, danes zagledam, da mi je pa spodnja skorja odstopila.. Drugič pa po Recinem receptu...sam tukaj me pa to skrbi, ker pravijo ima drugačen okus Teka
9. apr 2007 8:42
No, danes zagledam, da mi je pa spodnja skorja odstopila.. Drugič pa po Recinem receptu...sam tukaj me pa to skrbi, ker pravijo ima drugačen okus Teka
9. apr 2007 8:51
Potemtakem še teorija go. Mrzlikar drži.Testo in nadev sta ob peki enake temperature in se ne lušči skorja stran. val
9. apr 2007 17:52
Še moj nasvet glede odstopanje skorje: vedno dam na dno pečice lonček vode, seveda mora biti pekač manjši od pečice, da lahko para kroži, pa mi skorja nikoli ne odstopi. Kristalka
31. mar 2010 12:52
Reca, če delaš fotogenične potice, potem se približuješ moji mami (kuharija sicer ne spada med njene večje talente, v potici in jabolčnem zavitku je pa nepremagljiva). Moja mama pravi, da ko se dela potica, mora biti v kuhinji ves čas tako toplo, da ti je v T-shirtu s kratkimi rokavi malo vroče. Skratka, testo na noben način ne sme biti izpostavljeno čemerkoli hladnemu in zato zlasti v času velike noči (ko je že kdaj tako vreme, da bi človek odprl okno in spustil malo svežega zdraka) moja mama prakticira tisto "pekarsko" temperaturo pol dneva in zadnjih dvajset-in-nekaj let dela fenomenalne potice (tista s plalkata iz osemdesetih let je prav ubožna proti izdelku moje mame). O nadevu, ki "ne vzhaja"...no, ja. Če daš notri sneg enega beljaka in malo gazirane mineralne vode (lahko pa tudi coca-colo), potem vzhaja tudi nadev. Ker tisti štosi, ko deluje potica tako, kot bi s tenkim kulijem po testu risal števliko 6, to mi nikoli ni potegnilo. Vendelina jr.
1. apr 2010 6:54
Ali gre potica iz hladilnika takoj v peč? prozman
1. apr 2010 14:43
A mi res ne zna nobena povedat. Prosim. prozman
1. apr 2010 15:18
Ja, normalno, takoj gre v peč, ki pa ni predgreta. Pečico vključiš šele, ko flikneš pottico noter.
lp
cervus
2. apr 2010 14:54
Problem je v tem, da pečem v kmečki peči. Lp prozmanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom