Rada bi kak nasvet kako pripraviti tofu, kako ga vključite v obrok in nenazadnja, kakšnega se splača kupiti. Že dolgo jem brezmesne jedi, a tofuja se še enostavno nise lotila.
Lepo prosim za ideje!
Rada bi kak nasvet kako pripraviti tofu, kako ga vključite v obrok in nenazadnja, kakšnega se splača kupiti. Že dolgo jem brezmesne jedi, a tofuja se še enostavno nise lotila.
Lepo prosim za ideje!
22. mar 2007 9:58
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8666
Ti predlagam, da upoštevaš Ežojev nasvet.
jade
22. mar 2007 11:52
Meni pa se je zgodilo, da sem ga kupila- prvič v življenju, dala v hladilnik in nanj pozabila. Je že 4 dni po roku. Ali ga še lahko uporabim?
marelica
22. mar 2007 12:53
Moja mami ga je včasih velikokrat ocvrla. Narezala ga je na tanko (2 do 3 mm), ga marinirala v slani vodi (včasih je dodala tudi sojino omako), potem je vsako rezinico pomočila v suho moko (da se je srajčka gor prjela in ni drsnila dol med pečenjem), potem pa še v mešanico polnozrnate moke in vode ter soli. To je blo njami! Si bom še sama kdaj to nardila. mmmmmm
22. mar 2007 14:34
Marelica, po moje bo v redu. Ker tofu ima kar dolg rok trajanja, če si kupila tistega vakuumsko pakiranega... Poglej, če ne smrdi, je za porabit...
Jaz tofu dajem v segedin, juhe, mineštre, kitajsko hrano, ga pečem, cvrem, dam v solato, mariniram skratka... Če mi trenutno ustreza, da dam kamorkoli... Da se delati namaze iz njega... z dodatki seveda...
Tofu je ena krasna vsestransko uporabna zadeva...
lidka
22. mar 2007 14:53
Jade , ima Ežoj zeeeeelo dobre nasvete a ne? jass
22. mar 2007 15:26
jaz sem ga probala in mi je bil . Sem upoštevala ežojev nasvet in ga floknila stran. jade
22. mar 2007 15:44
Meni je pa dober tudi čisto sam. Sicer se pa tofu marinira, če ga daš v kako drugo jed, se navzame okusa in je okej tudi za tiste, ki ga ne marajo.
Zame je še vedno dober nadomestek mesa recimo...
lidka
22. mar 2007 18:18
Tudi jas sem ga flik! ham-njam
22. mar 2007 20:35
hvala lidka, bom jutri probala, pa vidimo kaj bo. Je pa vakumsko pakiran ja. marelica
22. mar 2007 21:13
Daj ga malo v marinado iz sojine omake. Boš videla, da bo dober! Potem pa naredi, kot je rekla Sy...
Jaz res delam: segedin, joto, fižolovo juho, polnjene paprike, ričet, uh... pa še kaj, pa se ne spomnim, vse s tofujem...
lidkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Browniji s temnim pivom
Goveja juha z valjanimi rezanci