26. feb 2002 9:14
Živjo Sycia!
Če se ne motim ima klasični mešalnik le naslednje nastavke in sicer metlice za stepanje in eventuelno tudi metlice za mešanje testa. Palični mešalnik ima v osnovi le nekakšen mini sekljalnik, ki je nameščen na podaljšku ročaja.
Teh dvejh "mašinc" med sabo ne moremo primerjat, ker imata popolnoma drugačne funkcije. Lahko pa ima palični mešalnik tudi dodatne nastavke (metlico, dodatke za pasiranje, posodico za sekljanje in verjetno še kakšne druge).. tu ima torej palični mešalnik prednost...
Umazanija se je nanašala na uporabo klasičnega paličnega mešalnika (sekljalnika), se pa strinjam s Simonko, da je potrebno palični mešalnik držazi pod pravim kotom in umazanije skoraj ni. Sama pa sploh nimam lepih izkušenj s stepanjem smetane s klasičnim "mikserjem" - če posoda ni res ozka, potem je joj! Pri paličnem mešalniku pa dobiš zraven elegantne ozke posode, ki pridejo prav tudi pri tem opravilu - če le ni smetane preveč!
Upam, da boste razumeli...
LP, Ana
PS: Sycia, če imaš namen sekljati, pasirati, stepati majhne količine hrane (tu imam v mislih kuhanje kosila za družino), potem vsekakor priporočam in svetujem uporabo paličnega mešalnika. Je enostaven za uporabo, priročen, hitro se ga pripravi za uporabo, pa tudi pomivanja je malo. Če pa veliko pečeš, velikokrat pripravljaš obede za več ljudi, potem kupi "multipraktik" z veliko nastavki... Doma imam namreč oboje: super palični mešalnik in super multipraktik, vendar je večino časa v uporabi palični mešalnik, multipraktik pride na vrsto le takrat, ko imam namen kaj spečt, ali pa res velikega pripravit. Multipraktika tudi ne maram, ker je potem vedno treba toliko pomivat...
Ana Češnovar