Pozdravljene spoštovane mojstrice in mojstri kuhanja!
Z dekletom sva se odločila, da letos pozno poleti narediva naslednji korak v skupnem življenju - skratka nameravava se poročiti. Poroka se mi zdi enkraten dogodek, ki je namenjena predvsem uživanju ter nepozabni zabavi s krasnimi spomini, zato se trudiva, da bo tako tudi v resnici. Trenutno sva v "drugi fazi" planiranja, ko se bo počasi potrebno odločiti za dokončne rezervacije (gostišče, glasba in ženska obleka). Prebral sem številne nasvete, ki ste jih nekateri (predvsem dame, torej nekatere) res podrobno opisali v tem forumu na kulinariki, a mi je nekaj vprašanj še vedno ostalo neodgovorjenih.
Da ne bom zgodbo zavlekel predolgo, bom kar prešel na vprašanja. Najprej me zanimajo gostišča. Na primorskem koncu (Tolmin - Kobarid - Bovec) sva jih našla kar nekaj. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s Hotelom Hvala (Kobarid), Hotelom Krn (Tolmin), Penzionom Šterk ali z gostiščem Pri Štefanu (oba Most na Soči). Kakšna se vam je zdela postrežba, vzdušje, prostor, osebje,.. Kaj pa cene? Pozna še kdo mogoče kakšne ostale možnosti za zabavo 70-80 ljudi?
Naslednje vprašanje je že bolj namenjeno vam, dobrim kuharicam (kuharjem). Kakšen meni se vam zdi primeren za večerjo na poročnem slavju? Kaj pa če bi kar odojka spekli? Kaj pa sladice. Na porokah me je vedno »nerviralo«, da so bile sladice in torta "prenasitne", težke, zato je vedno veliko ostajalo, poleg tega pa te "utrudijo". Sva pristaša enostavnih, lahkih in sadnih sladic. Kakšne ideje?
Poleg hrane imava dilemo s pijačo - alkoholno seveda:) Nekako razmišljava, da bi imeli 70% rdečega in 30% belega vina (baje, da navadno bolj "gre" rdeče), vendar bi najraje vzela kakšna "lahka", z manj alkohola vina... Kakšna se najbolj pijejo na poroki?
In zadnje vprašanje je povezano z glasbeno skupino - koga poznate na Primorskem? Glasbene zahteve so klasične - slovenska pop, narodna, hrvaška (dalmatinska), rock&roll. Potrebovala bi dobre glasbenike, ki bi pomagali kot povezovalci programa (tudi kot animatorji) in bi naredili nor žur. In da nimajo veliko pavz! Sva prezahtevna?:)
Vsem se v naprej zahvaljujeva za odgovore in vam želiva lep dan in veliko prijetnih uric med kuhanjem dobrih reči:)
Goran&Katja