Onkološki institut

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

21. mar 2007 13:38

Escada se strinjam s tabo. Miškolina pa naj gre samo en dan na OI in samo opazuje kaj se dogaja pa bo spremenila mnenje. Bognedaj, da bi jo pa doletelo, da bi zardi bolezni morala tam bit. reza

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

21. mar 2007 13:40

Ljudje božji, prav zdaj in tukaj se kaže "složnost" malih Slovenčkov. Dejstvo je, da je treba nekaj naredit, tukaj in zdaj. Miškolina, ti pa, oprosti, tokrat res pišeš na nepirmernem mestu. Veliko nas je tukaj, ki spremljamo temo in se čutimo osebno vpleteni. Pa ti, se kdaj sprehodiš po hodnikih OI (pa ne mislim administratorskih in direktorskih pisarn). Četudi prijateljuješ z direktorjem, MORA te ganit pogled na te bolnike. Na odmaknjene poglede, ki premorejo še trohico upanja. Verjamem, da je direktor OI kot človek, ki ga poznaš, karakterno dobra osebnost. Vem pa tudi, da je nekdo odgovoren, za to, kar se dogaja in glede na to, da je ON vodja te inštitucije, vsekakor pripisujemo to odgovornost njemu. Pa ne le njemu, pač pa tudi ministru. Temo spremljamo, da nekaj ukrenemo. zato preusmerite ves svoj gnev, jezo in očitke v konstruktivno rešitev. Če ne prej se vidimo 16.4. tabina

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

21. mar 2007 13:41

Miškolina, nikar tako jezno!!! Ne vem kdo ste, očitno ste zelo dobro poučena o delu direktorja. Mogoče imate celo prav, vendar se bom še vedno strinjala s Liso, ki pravi, da je za nered na oddelku kriv tudi direktor. Dobro preberite pismo Zime!!! Se vam ne zdi, da bi jim lahko vsaj udobne stole nabavili, medtem ko čakajo?! Mislim, da tudi računalniki niso več tako dragi, da se jih ne bi dalo nekaj nabaviti in s tem že v osnovi skrajšati čakalne vrste? Ste prebrala kaj pravi Eskada? Otrok, star tri leta čaka in čaka in čaka... Nimam besed!!! Odgovorite mi še to: Bog ne daj, ne želim mu, pa vendar - bo vaš direktor tudi tako dolgo čakal, da pride na vrsto, če bo zbolel za rakom? Ali pa mogoče vi? Najbrž ne, ker ga tako vneto zagovarjate!!!. ZIMA! ŽELIM VAM, DA ČIMPREJ OKREVATE!!! VELIKO SREČE IN ZDRAVJA VAM ŽELIM!!!! P.s. Miškolina: tudi sama sem pred leti že pristala na OI. mestnac2

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

21. mar 2007 13:42

In še nekaj Miškolina....resnično , resnično upam, da ti res nikoli nebo treba iskati zdravlja na OI ali preživeti noč v konjušnici...ali stati v vrsti za kemoterapijo...ali se drenjati pred okencem za sprejem...Tega ne privoščim nikomur Razen če bo tvoj prijatelj , direktor OI poskrbel zate in tebi podobnim...mogoče celo daleč stran od konjušnice.. V tem primeru pa razumem tvoje pisanje in te pomilujem! Žal veliki večini bolnikom to ni dano....in morajo s svojim križem prenašati vso gorje ki ga doživijo na OI Escada

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

21. mar 2007 14:10

Miškolina, prosim za konkreten predlog kako lahko pomagamo  ....... in kaj je v vaši moči ...

Štiri leta sem bila dan za dnem na OI .... rajši nebi ..... nočem hude krvi. Je bilo preveč stvari in tu je premalo prostora, da bi človek lahko napisal vse....

Vsekako  ljudem popušča strpnost in prav gotovo ne zato, ker je vse v najlepšem redu ,oziroma ker enostavno nimamo vpogleda (zgleda, da smo samo slepci) v dano situacijo.

Navsezadnje zaupaj nam svoje vednosti, seveda do meje poslovnih skrivnosti, če že bolni vsaj nevedni ne bomo šli v grob!

kobra 1

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

21. mar 2007 14:16

Pa dobro, ste vi normalni? Zdaj pa res klobasate neumnosti in mene osebno žalite!!!!!! Pa je kdo kakorkoli zanikal katastrofalne razmere na OI????????!!!!! Kje sem kaj takega napisala???? In sigurno me veliko bolj prizadane stanje tam in teh bolnikov kot si vi sploh lahko mislite..in sama se kar nekaj let borim z boleznijo in dobro vem kakšno je to zdravstvo tako da ni treba mene poučevat in prodajat svojih for. Bom pa Jerneja prosila, da izbriše vse moje objave in tiste, ki se nanašajo na moje, ker to je pa preveč. Jaz sem samo navedla dejstva in se postavila v bran direktorju OI in ostalim. Si bi pa vejretno isto mislila kot vi, če ne bi vedela kako stvari zares potekajo. Ampak ste šli pa res čez vso mejo okusa..sram vas je lahko in če že, te lahko jaz escada pomilujem, mene ni treba. Miškolina

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

21. mar 2007 14:17

kobra 1 je napisal/a:

Miškolina, prosim za konkreten predlog kako lahko pomagamo  ....... in kaj je v vaši moči ...

Štiri leta sem bila dan za dnem na OI .... rajši nebi ..... nočem hude krvi. Je bilo preveč stvari in tu je premalo prostora, da bi človek lahko napisal vse....

Vsekako  ljudem popušča strpnost in prav gotovo ne zato, ker je vse v najlepšem redu ,oziroma ker enostavno nimamo vpogleda (zgleda, da smo samo slepci) v dano situacijo.

Navsezadnje zaupaj nam svoje vednosti, seveda do meje poslovnih skrivnosti, če že bolni vsaj nevedni ne bomo šli v grob!

kobra 1 [deteljica]
Zelo dobro napisano...mislim pa da odgovora nebomo dočakali... Escada

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. mar 2007 14:21

Da se ne bi tale razprava, ki se je dobro začela, sfižila. Mene kot uporabnico zdravstvenih storitev in državljanko, ki mi ustava zagotavlja izvajanje mojih pravic iz zdravljenja, zanima naslednje: 1. Ali so opravljeni vsi postopki za gradbeno tehnično revizijo objekta novega inštituta in če niso bili, ker v času izdaje gradbenega dovoljenja morebiti to ni bilo potrebno - kdaj se bodo ta opravila pričela, da dobimo potrditev, če je objekt sploh varen? 2. Ali je narejen in potrjen popis vse opreme, ki je potrebna za nov onkološki inštitut? 3. Kakšne je postopek strokovnega potrjevanja te opreme? 4. Ali so bila za vso opremo, ki je potrebna, že objavljena javna naročila? Kar se mene tiče, spadajo vprašanja na področje informacij javnega značaja. Kljub temu se bom o tem še konzultirala in skladno s tem vsebino teh vprašanja naslovila na državnem organe. V tem trenutku se mi tudi ne zdi posebej uporabno, da bi spraševala, koliko bo to stalo oziroma koliko je teh desetl let že stalo - sem ekonomistka in mi je jasno, da je možno na vprašanju stroškov dati vrsto metodološko pravilnih odgovorov, ki pa ne bodo ustrezali realnemu stanju. Ker važno je to, da vidimo, če ima sploh kdo v resnici oprijemljivo predstavo o tem, kdaj bo inštitut dokončan. Tisto, kar je bilo že porabljenega - to se je itak že plačalo, vrnilo se ne bo in nad razbitim vrčem se nima smisla jokati. Bom pa o poteku mojega spraševanja poročala. Vendelina jr.

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

21. mar 2007 14:29

Miškolina, ne se počutit prizadet, če nasprotujemo tvojemu mnenju, saj si tudi ti nas napadla,da ne vemo kakšno je stanje na OI. In s kakršno mero si ti udaripa po nas, tako si dobila bumerang nazaj. Lahko pa bi bolj točno opisala stanje in ne samo branila direktorja. reza

Miškolina  

član od: 15.11.2004

sporočila: 244

21. mar 2007 14:33

Si ga ti dal??? Samo pljuvat znaš po drugih...raje kaj naredi! Kar lahko jaz naredim je samo to kar lahko vi ( grem na shod, lahko jokam kako je vse grozno, podpišem peticijo, doniram denar,) , kaj več morajo naredit tisti čez katere toliko pljuvate in tudi delajo na tem, verjemite. Samo ne morete pričakovat nekih drastičnih sprememb čez noč..žal.. pa saj je vsepovsod tako.. Močno upam, da se bodo razmere čimprej uredile, zavoljo bolnikov in tam zaposlenih! P.s.: Mestnac2, jaz sem tega trpljenja in takih primerov še preveč videla..mi ni treba navajat teh primerov in me prepričevat v nekaj kar že sama dolgo dolgo vem.. Miškolina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti