Imate kakšen predlog kako obarvati smetano v rumeno barvo?
ivonja
Imate kakšen predlog kako obarvati smetano v rumeno barvo?
ivonja
20. mar 2007 16:03
Če nisi navdušena nad kemijo (barva se dobi v tubi v vsaki manjši štacuni) probaj z žafraniko. lp Vesna
20. mar 2007 16:07
Imaš barve v tubah ali v tekočini, banana ti bo dala rumeno barvo. Mamamia mamamia
20. mar 2007 16:13
Če ni sladica za otroke, poglej za kakšnim rumeno-oranžno obarvanim likerjem Če se okusi ne tepejo, je možnost, da s paličnim mešalnikom prepasiraš mango in to tekočino dodajaš smetani in potem stepaš. Namesto manga lahko to isto narediš tudi z olupljenimi nekarinami, samo je treba imeti take nektarine, ki imajo bolj rumenkasto meso. Vendelina jr.
20. mar 2007 18:36
hm jst sm pa slišala da tale barva za pirhe obarva smetano zelo dobro!!! a kdu ve kako je s tem???? lp maja
20. mar 2007 18:46
Pisalo se je leto 1974, ko sem smetano barvala s Flaivraidom, to je bil nek sadni prašek za pijačo. Barvo sem že zadela, ampak okus - kisla smetana. Frina Sporočilo je spremenil(a) frina dne 20. mar 2007 18:46:23
20. mar 2007 19:02
Vsem najlepša hvala za odgovore. Najbrž bom poskusila z žafraniko, kerjo imam ravno pri roki, upam da bo šlo. Pozdravček, Ivonja ivonja
20. mar 2007 19:28
IVONJA, prosim, če lahko poročaš o uspehu barvanja. Sem ravno te dni razmišljala o barvanju smetane. londonska rezina
20. mar 2007 21:35
Jutri probam in poročam! Sem pa pravkar barvala marcipan v rumeno - kar s kurkumo in je bolj tako tako - umazano rumeno ven pride... ivonja
20. mar 2007 21:45
Smetano barvam z nearomatiziranimi barvami iz tubic, ker mi je všeč naraven okus smetane brez arom. Je vmes tudi rumena. Se tudi lepo mešajo med sabo v razne odtenke. Te naravne variante barvanja so bolj bledega značaja in pa še okus...Ivonja, upam, da z žafraniko ne boš razočarana nad barvo in priokusom v smetani. Jaz si ne bi upala :( Boš povedala. Bom pa poskusila letos z barvami za pirhe, ker sem tudi jaz slišala, da je OK. katka
20. mar 2007 23:55
Enkrat sem smetano barvala z barvami iz tubic, pa je postala taka... malo sirasta... kaj pa vem. Mogoče res z barvami za pirhe, čeprav sem malo skeptična, kljkub temu da pravijo da ni strupena. Vseeno poskusim z žafraniko... ivonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Burito palačinke z lososom