21. mar 2007 6:53
SUZANAZ je napisal/a: |
Se strinjam, da so resničnostni šovi (pa tudi kakšne druge oddaje in razne španske... ) popolna neumnost. Ampak ko prideš domov, ko delaš od 8:00 do 18:00 ali še dlje. Ko imaš možgane tako razraščene po glavi, da ti lahko samo še ven pokukajo, si res ne želim ogleda dokumentarca o Janku Lavrinu. Takrat prav paše kakšna neumnost pri kateri imaš možgane totalno na off.
Suzi |
Evo mene, prebral vseh sedem strani, zdi se mi da je bistvo zajeto v zgornjem citatu ( bravo SUZANA ).
Z marsikom se strinjam, escada ne pove najbolj važno stvar: tisti daljinci imajo en gumbek ( pri meni je rdeči ) s katerim se televizor izklopi. Veri, tvoje pisanje je popolnoma na mestu, cenim to, da nimaš televizorja, vendar je televizor tudi koristna zadeva: vključiš Tv, se vsedeš in spiš v petih minutah ( razen tega se lahko uporabi za gledanje poročil pa morda še česa ).
mamamia pa je tudi lepo povedala ( velja tudi za mene ): izklopi TV in brska po kuharskih ( ali še kakšnih, dodam jaz ) knjigah, ne vem pa zakaj me kliče, da se oglasim ( prvi naj kamen vrže...... ).
V Srbiji rečejo: neko voli popa, neko popadiju, a ja najviše volim popovu kčerku ( menda je iz Nušića ), se pravi naj si vsak izbere kaj ima rad.
Kot sem že povedal, bistvo je v tem kaj je povedala SUZANA: imamo kapitalizem, in namen kapitalizma je dobiček za nekaj bogatih prascev, drugi so sužnji ( mimgrede, po nekaterih analizah na vshodu ZDA je obremenjenost delavca večja kot v suženjstvu ). Kapitalizem je najbolj lopovski sistem v zgodovini planeta in ljudstvu je treba dati kosti za glodanje, da ne primejo za puške.
Vendelina, zakaj svoje znanje in energijo ne uporabiš za kaj drgega , recimo za zbiranje orožja za Al kaido, ali napiši novi komunistični manifest, ali kaj podobnega, namesto za žalitev žrtev lopovskega kapitalizma, med katerimi ( žrtvami ) si tudi ti?
Namen televizije je da se ljudstvu obrne pozornost na postranske zadeve in počasi ljudstvo ne loči več kaj je važno in kaj ni.
Naprimer 1: enih petnaest dni nazaj na POP TV ( kapitalistični-lopovski televiziji ) novinarka povabi nekaj največjih lopovov ( kapitalistov ) v državi in ji popraša, če so se pošteno obogateli, in presenetljiv odgovor: seveda, vse je pošteno ( zakaj za uravnoteženost informacije ni povabila katerega od staršev 18% otrok, ki lačni hodijo spat ( podatek iz ene pogovorne oddaje na TV ), kaj si oni mislijo o poštenost, novinarsko združenje na tako propakando ne reagira, kaj pa novinarske etika ? ).
Naprimer 2: novi ljubljanski župan ustavi dela na napeljevanju nekakšnega kabla s podjetjem, s katerim je pogodbo podpisala bivša županja na zadnji dan županovanja. Po prvih reakcijah, podjetje vloži tožbe, po nekaj dni tožbe povleče, vplača ( nekam ) 500.000 € ( čigavega denarja, a iz žepa lastnikov ) in nadaljuje dela, vesoljni novinarji ne bev ne mev, čeprav je pčitno da gre za velike lopovščine.
Vesoljna Slovenija se pa ukvarja s plastičnimi joški neke srbske pevke.
Hotli smo kapitalizem, sedaj ga imamo, z vsemi BB in lačnimi vred.
ežoj