Kosilo za starše

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

tema odprta - 19. mar 2007 10:45 | ogledi: 3.131 | odgovori: 2

Z MOŽEM SVA V NEDELJO (MATERINSKI DAN) POVABILA NA KOSILO OBOJE STARŠE. MOJE IN NJEGOVE. PA ME ZANIMAJO KAKŠNI PREDLOGI. Skuhala bom govejo juhico, zraven pa bi še kakšno kremno. Predlogi? Goveje meso iz juhe bi potem uporabila kot predjed (ne ravno z vinsko omako). Zopet rabim ideje. Potem sem pa razmišljala za glavno jed pečeno mesno rolado, kot priloga riž/krompir in solatko. Pa ne bi nekaj tako zelo vsakdanjega. In sladica? kaj čokoladnega. Vem, da ste polne idej, pa jih podelite še z nami, prosim.

Lep pozdrav,

moncika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

19. mar 2007 11:57

 

Morda česnova juha. Ali kremna juha iz bučk.

 

H kuhani govedini lahko daš zraven le hren z jabolki ali smetano, saj  gre v bistvu za vsmesno jed, med juho in glavno jedjo.Lahko pa poskusiš z omako iz razsola oziroma tekočine, ki se nabere pri kislem zelju.

 

Morda ideja za riž, da ne bo čisto vsakdanji. Skuhaj ga dan prej, tako da bo pred uporabo čisto hladen. Potem v posodi segrej olje, dodaj na polmesece zrezano čebulo, na trakove narezano rdečo in zeleno papriko, na kolobarčke zrezan por in na tanke trakce zrezano korenje. Zalij z malo svetle sojine omake, potem pa postopoma, po žlicah, dodajaj hladen riž. Vsako porcijo riža dobro razmešaj, da se zrna ločijo, in tako, dokler ne vmešaš celega riža. Začiniš še po okusu in pečen riž je gotov. Če so tvoji gostje takšne sorte, da jim tuji okusi niso odveč, dodaj v riž še curry, tudi žlico ali dve vina, in priloga bo še lepe rumene barve.

 

Krompir pa lahko prirpaviš tako, da ga skuhaš v večjih kosih in ohladiš. Na maščobi prepražiš gorčična semena (ta skačejo iz lonca, zato mešaj hitro) in dodaš zrezano čebulo. Ko ta uvene, dodaš krompir in vse dobro premešaš, potreseš s curryjem ali kurkumo, dodaš grašek (iz konzerve ali zamrznjenega, ki si ga prej malo pokuhala). Začiniš po želji še s soljo, potreseš s sesekljanim peteršiljem.

 

Ali pa ubereš preprosto varianto: krompir zrežeš na krhlje, jih premažeš z oljem in potreseš z mleto rdečo papriko in vse skupaj dobro premešaš, potem pa spečeš v pečici.

 

Čokoladna saldica pa - čokoladni mousse; morda saldica iz dvobarvne čokoalde, ali pa pena iz bele čokolade z rožmarinom? Vse je preprosto zapripravo, če te kaj zanima sporoči, pa ti pošljem recept.

 

Mamamia

mamamia

moncika  

član od: 1.3.2007

sporočila: 55

22. mar 2007 8:45

HEJ, MAMAMIA! Ideja z rižem mi je res zelo simpatična. Upam, da bo uspelo. Hvala!!!!!!!!!!!!! moncika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti